Vastuullisuus on meidän kaikkien asia

Nuorilta johtajilta

Yöttömät yöt, loma ja iloinen mieli. Kesälomakuukausi heinäkuu pähkinänkuoressa! Heinäkuussa oli myös hyvä vetää henkeä ja miettiä tähän asti kulunutta vuotta.

Tämän vuoden Turun Nuorkauppakamarin slogan ”Yhdessä kestävästi” on sisältänyt paljon asioita, joissa kantavana teemana on toiminut vastuullisuus ja kestävyys. Miten toimia vastuullisesti niin yritys- kuin yksityiselämässä? Mitä kestävyys oikeastaan on?

Maailman luonnonvarat kulutettiin loppuun maanantaina 29.7. ja Saaristomeri muistuttaa juuri tällä hetkellä tilastaan sinilevämattoineen. Olemmeko tässä suhteessa vastuullisia, vai miten vastuullisuutta pitäisi käsitellä?

Näihin kysymyksiin on tämän vuoden hallitus yrittänyt tuoda esille vastauksia ja näkökulmia eri tapahtumien yhteydessä. Esimerkkinä mainittakoon tammikuun Tulokasjuhla, jossa teemana oli kierrätys. Taikka huhtikuinen aamiaistilaisuus, jossa pohdittiin, miten kestävillä päätöksillä luodaan vastuullisempaa tulevaisuutta. Toukokuussa puolestaan keskusteltiin vastuullisesta sijoittamisesta lounastapahtuman yhteydessä.

Vaikka tapahtumat ovat poikenneet toinen toisistaan, on niillä kuitenkin ollut yksi yhteneväinen tekijä, nimittäin yksilön oma toiminta. Jokaisessa tapahtumassa on tuotu esille, miten toimia kestävästi ja kantaa vastuunsa. Omalla toiminnallaan päätöksentekijänä, johtajana, ammattilaisena tai vanhempana voimme viestittää vastuullisuudesta.

Niin kuin olemme huomanneet ja oppineet, on vaikutuskeinoja monia. Kaikki alkaa yksilöstä ja paras hetki aloittaa on juuri nyt. Henkilökohtaisesti on ollut hienoa huomata, miten oma tietämys ja tapa toimia eri tilanteissa on muuttunut ja miten eri mielipiteet ovat muokanneet omaani. Tästä on kiittäminen kamaritoimintaa.

Mikäli itse haluat vaikuttaa Turun Nuorkauppakamarin kautta ja olet alle 40-vuotias, Turun talousalueella toimiva yrittäjä, asiantuntija tai johtavassa asemassa, kannustan hakemaan mukaan nyt. Avoin haku on auki 11.9 asti.

Lisätietoja hausta voit lukea osoitteesta www.jciturku.com.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu