Lentoaseman yhteydet kuntoon

Janne Koivisto

Turun lentoasema on hienossa nousukiidossa.

Turkulainen uutisoi maanantaina verkkolehdessä, että ruotsalainen lentoyhtiö Air Leap aloittaa 26. elokuuta suorat lennot Turusta Tukholman Arlandaan.

Tällä hetkellä Turun ja Tukholman väliä lentää SAS. Odotettavissa on, että kilpailu laskee hintoja ja tuo Tukholman lennot entistä useamman ulottuville.

Miniloma Tukholmassa lentäen ei kuulosta lainkaan hassummalta.

Kun Skopjen lentoyhteys avataan tällä viikolla, Turusta on suoria reittilentoja yhdeksään kohteeseen. Kohteet ovat Gdansk, Helsinki, Kaunas, Krakova, Lontoo, Maarianhamina, Riika, Skopje ja Tukholma. Aika upea valikoima!

Finavia tiedotti 11. heinäkuuta, että Finavian lentoasemien matkustajamäärä kasvoi tammi-kesäkuussa 4,2 prosenttia. Eniten matkustajien määrä kasvoi Rovaniemellä (+7,9 %) ja Turussa (+7,4 %).

Kasvu on Turulle erittäin myönteinen asia. Se merkitsee parempia yhteyksiä paikallisille asukkaille ja liike-elämälle ja lisää turisteja Turkuun.

Jotta lentoaseman kasvu on edelleen mahdollista, lentoaseman liikenneyhteydet on syytä ottaa suurennuslasin alle.

Turkuun olisi syytä saada lentokenttäbussi, joka ajaisi lentoasemalle suoraan sataman, rautatieaseman ja linja-autoaseman kautta. Erityisen tärkeää on, että junamatkustajat pääsevät lentoasemalle helposti ja nopeasti.

Bussiyhtiöiden kanssa olisi syytä käydä keskusteluja siitä, voisivatko pitkän matkan bussit poiketa Turun lentoaseman kautta.

Yhteydet pitää saada niin sujuviksi, että satakuntalaiset, pirkanmaalaiset ja hämäläiset lentävät mieluummin Turusta kuin Helsinki-Vantaalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää