Lentoaseman yhteydet kuntoon

Päätoimittaja Koivisto

Turun lentoasema on hienossa nousukiidossa.

Turkulainen uutisoi maanantaina verkkolehdessä, että ruotsalainen lentoyhtiö Air Leap aloittaa 26. elokuuta suorat lennot Turusta Tukholman Arlandaan.

Tällä hetkellä Turun ja Tukholman väliä lentää SAS. Odotettavissa on, että kilpailu laskee hintoja ja tuo Tukholman lennot entistä useamman ulottuville.

Miniloma Tukholmassa lentäen ei kuulosta lainkaan hassummalta.

Kun Skopjen lentoyhteys avataan tällä viikolla, Turusta on suoria reittilentoja yhdeksään kohteeseen. Kohteet ovat Gdansk, Helsinki, Kaunas, Krakova, Lontoo, Maarianhamina, Riika, Skopje ja Tukholma. Aika upea valikoima!

Finavia tiedotti 11. heinäkuuta, että Finavian lentoasemien matkustajamäärä kasvoi tammi-kesäkuussa 4,2 prosenttia. Eniten matkustajien määrä kasvoi Rovaniemellä (+7,9 %) ja Turussa (+7,4 %).

Kasvu on Turulle erittäin myönteinen asia. Se merkitsee parempia yhteyksiä paikallisille asukkaille ja liike-elämälle ja lisää turisteja Turkuun.

Jotta lentoaseman kasvu on edelleen mahdollista, lentoaseman liikenneyhteydet on syytä ottaa suurennuslasin alle.

Turkuun olisi syytä saada lentokenttäbussi, joka ajaisi lentoasemalle suoraan sataman, rautatieaseman ja linja-autoaseman kautta. Erityisen tärkeää on, että junamatkustajat pääsevät lentoasemalle helposti ja nopeasti.

Bussiyhtiöiden kanssa olisi syytä käydä keskusteluja siitä, voisivatko pitkän matkan bussit poiketa Turun lentoaseman kautta.

Yhteydet pitää saada niin sujuviksi, että satakuntalaiset, pirkanmaalaiset ja hämäläiset lentävät mieluummin Turusta kuin Helsinki-Vantaalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu