Mielipide: Myös porvaripuolueet osaavat valehdella

Lukijalta

A-P. Pietilä kirjoitti turhista vaalilupauksista ja valehtelusta (Turkulainen 24.7.2019). Miksi hän puuttui vain vasemmistopuolueiden vaalilupauksiin?

Miksei A-P. Pietilä puuttunut kokoomuksen vaalilupaukseen, jossa kokoomus lupasi ennen eduskuntavaaleja, ettei koulutuksesta leikata yhtään, mutta kuinka kävikään, Sipilän porvarihallitus leikkasi koulutuksesta 700 miljoonaa euroa. Samoin ammattiopetuksesta leikattiin ja opetustuntien määrää karsittiin ja opettajien määrää supistettiin.

Sipilän porvarihallitus lupasi puuttua köyhyyden ja eriarvoisuuden poistoon, mutta eriarvoisuus kasvoi ja leipäjonot pitenivät Sipilän hallituksen aikana.

Sipilän hallitus lupasi puuttua myös harmaaseen talouteen ja yritystukien vähentämiseen, mutta ei sekään onnistunut hallitukselta.

Myös porvaripuolueet osaavat valehdella ja antaa turhia vaalilupauksia, eivät vasemmistopuolueet ole ainoita. Kaikki puolueet syyllistyvät turhiin lupauksiin ja valehteluun. Varsinkin ennen vaaleja lupauksia jaetaan toreilla ja turuilla.

Antti Rinne ei luvannut maksaa koko ”vappusatasta” yhdellä kertaa, niin kuin A-P. Pietilä väittää. Hän lupasi korottaa eläkettä pikku hiljaa.

Rinteen hallitus on ollut koossa vasta puolitoista kuukautta, joten kaikkia lupauksia ei ole vielä ehditty toteuttaa. Annetaan hallitukselle työrauha, että se pystyy näyttämään, mihin se kykenee.

U. K. Suominen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu