Miljoonalla ei ole valtaa

A-P. Pietilä

Miksi yli miljoonaa suomalaista ei kiinnosta valta?

Sisällissota riehuu keskustassa, jossa etsitään uutta johtajaa Juha Sipilän tilalle. Hakusessa on henkilö, joka synnyttäisi maalaisten liiton kaupunkilaisia vastaan.

Ikääntyminen niittää demareita, joiden peruskannattajat luopuvat jäsenkirjastaan hautausmaan portilla. Yhä harvempi työntekijä luottaa ay-liikkeeseen taivaspaikan turvaajana tulonjakotaistelussa.

Kokoomuksella ei ole ollut vuosikymmeneen aatteellista linjaa. Kykypuolue on kuurojenyhdistys, jossa kansalaisten huoli maahanmuuton lieveilmiöistä ja verotuksen ylirasituksesta eivät välity johdolle edes keskisormen viittomakielellä.

Vihreät lietsovat maailmanloppua hiilidioksidipilvessä. He kieltävät auringon sykliset vaikutukset ilmastoon. Vihreä maailmankuva on keskiaikainen ihmiskeskeinen malli, jossa taivaankappaleet kiertävät maata ja maa on ihmisten tekojen tulos. Vihreässä ideologiassa maailma on olemassa vain vihreissä mielleyhtymissä.

Persut puhaltavat kauhujen kuplaa, jolla puolueesta on tullut Suomen suurin, mutta vallaltaan pienin. Persut etsivät uutta päällikköä, joka johdattaisi väen vallan marginaalista vallan kabinetteihin.

Harry Harkimo kerää itselleen rahaa. Hän tarvitsee 5 000 kannattajan nimet saadakseen veroista maksettavaa puoluetukea 150 000 euroa, jolla pyöritetään yhden miehen standup-teatteria.

Li Andersson on yhdistänyt ilmastonmuutoksen kommunistiseen vallankumoukseen, jossa työläisten paratiisi syntyy avokätisellä sosiaaliturvalla ja maailman kansat yhdistyvät rajattomalla maahanmuutolla. Veroja maksava luokka kustantaa vallankumousretron.

Äänioikeutettujen joukossa on 1,3 miljoonaa kansalaista, jotka eivät innostu politiikasta. Se vääristää kansan tahdon. Äänestämättä jättävillä ei ole lainkaan valtaa. Siksi vaalituloksessa korostuvat ääriliikkeiden kannattajien äänet.

Nukkuvia äänestäjiä kiinnostaa sujuva arki ja oikeus elää omaa elämää ilman aatteiden pakkopaitaa. Sitä vaan ei ole tarjolla, vaikka kuinka äänekkäästi vaatisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu