Asiakaspalaute

toimitus

Eräs maankuulu julkkis twiittasi taannoin asiakaskokemuksestaan. Hän oli palveluun pettyneenä tivannut tiukasti myyjältä: Etkö tosiaankaan tiedä, kuka minä olen? Hän halusi vastapuolen ymmärtävän, että kyseessä on asiakas.

Asiakkaan kohtaaminen yksilöllisesti ja asiakkaan tarpeeseen vastaaminen löytyvät monen organisaation strategiasta. Siihen rajapintaan uskaltautuminen on tie onnistumisille.

Asiakastyytyväisyys on hyvä tavoite. Se rakentuu hyvästä asiakaskokemuksesta, joka taas ohjaa asiakkaan mahdollisesti uudelleen saman tuotteen tai palvelun pariin. Ja parhaimmillaan tyytyväinen asiakas suosittelee tätä myös muille.

Sanonta siitä, että asiakas on aina oikeassa, on varmasti myös oikean suuntainen. Asiakas kokee palvelun tai tuotteen toki aina yksilöllisesti. Välillä kokemus voi olla myös negatiivinen – syystä tai toisesta.

Negatiivisen palautteen tulkitseminen on haasteellisempaa. Onko kyse huonosta tuotteesta tai palvelusta vai onko asiakaspalautteen antajalla joitakin muita tarkoitusperiä?

Yhtä kaikki, asiakasta kannattaa kuunnella. On kyse sitten julkisesta tai yksityisestä palvelusta tai tuotteesta, asiakaspalautetta on syytä kysellä aika ajoin. Palautteen kysyminen viestii asiakkaalle, että olet kiinnostunut hänen mielipiteestään.

Myös me Turun AKK:ssa kysyimme tyytyväisyyttä kesän kynnyksellä omilta opiskelija-asiakkailtamme. Kysely oli viiden pikakysymyksen sarja asteikolla 1–5, ja lopuksi oli vielä vapaa sana.

Henkilökunnan palveluasenteesta arvosanan 4 tai 5 antoi peräti 85 prosenttia vastaajista. Oppimisen ohjauksen onnistumisesta arvosanan 4 tai 5 antoi 70 prosenttia vastaajista. Kiitos kaikille palautteen antajille. Asiakaspalaute käytetään laatujärjestelmämme mukaisesti toiminnan kehittämiseen.

Näin lomakuukauden keskivaiheilla on hyvä muistuttaa meitä lomalaisia, että anna ihmeessä aina palautetta, kun siihen on aihetta. Palaute kehittää ja hioo tuotetta.

Aurinkoa!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää