Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Kevyen liikenteen siltaa Hirvensaloon kiirehdittävä

Hirvensalo on voimakkaan kasvun alue ja kasvulle on tyypillistä pientalo- ja rivitalovaltaisuus sekä liikkumisen järjestäminen henkilöautoilla. Samaan aikaan Turku etsii keinoja hiilineutraaliuden saavuttamiseksi kunnianhimoisella aikataululla.

Hirvensalon asukkaat kantavat pääsääntöisesti huolta ympäristön tilasta ja suosisivat mielellään myös hyötyliikuntaa. Pieni kannustin ei olisi kuitenkaan pahitteeksi.

Samaan aikaan saamme kuulla, että Hirvensalon nykyisen sillan tuloväylien nelikaistaistaminen ja Sorttamäen silta etenevät kovin hitaasti johtuen muun muassa siitä, että Hirvensalon osayleiskaavasta on valitettu hallinto-oikeuteen. Tällöin kannattaisi miettiä nopeampia, kestäviä ratkaisuja.

Kaupunginvaltuusto päätti vuoden 2019 budjetin yhteydessä kiirehtiä Lauttarannan kevyen liikenteen sillan hankesuunnitelmaa. Silta toisi Hirvensalon suoraan jokivarren suositulle kevyen liikenteen reitistölle. Se lisäisi kevyen liikenteen suosiota saarelta keskustaan, mutta laajentaisi myös muiden turkulaisten liikkumisen mahdollisuuksia.

Tästä päätöksestä on pidettävä kiinni ja silta saatava pikavauhtia investointilistalle.

Sillan ohella saaren eteläisten osien pyörätieolosuhteet tulisi saada ajan tasalle samaisista syistä.

Petja Raaska

puheenjohtaja

Hirvensalon Omakotiyhdistys