Lataa lomalla hyvää parisuhteeseenne!

Naisen terveydeksi

Mitä jos kiinnittäisit huomiota tänä kesänä parisuhteeseesi jo ennen lomasi alkua? Usein lomalle lompsahdetaan kuin moottoritien suurista nopeuksista tehtäisiin äkkipysähdys. Olet saapumassa parisuhteesi taajama-alueelle ja vauhtia voisi pudottaa hiljaksilleen. Ota kamppailukytkin pois päältä ja vaihda silmään hyväksyvä läsnäolo.

Hyvässä suhteessa ihminen tulee hyväksytyksi sellaisena kuin on. Jokaisessa on heikkouksia, pidä toista arvokkaana hänen heikkouksistaan huolimatta. Älä määrittele kumppaniasi olemisen vaan tekemisen kautta. Voimme ajatella, että ihminen on pohjimmiltaan aina ok, mutta hänen tekemisensä voivat olla hyviä tai huonoja. Olla-verbi tekee määrittelyn henkilökohtaiseksi mielipiteeksesi, tekemisen kautta kertominen antaa toiselle mahdollisuuden muutokseen.

Älä tee hyviä asioita velaksi vaan anna ne lahjaksi. Jos parisuhteessasi pohja on hyvä, yhteisen hyvän edistäminen lisää omaa ja perheesi hyvinvointia. Uskalla paljastaa myös oma tarvitsevuutesi. Nykypäivän ahnaan elämysten metsästämisen sijaan aito kokemus kantaa pidemmälle. Et tule todeksi etelänmatkalla, kalliilla illallisella tai kuvillasi Instagramissa. Kumppanin antama kokemus siitä, että olet rakastettava ja riittävä omana itsenäsi on parasta eikä se maksa senttiäkään.

Rakastuminen tapahtuu yleensä miltei itsestään, rakastaminen taas vaatii taitoa, opettelua ja kärsivällisyyttä. Älä mieti, mitä kumppanisi voisi tehdä hyväksesi vaan mitä itse voisit tehdä parisuhteesi hyväksi.

Anna anteeksi parisuhteessasi. Toisaalta omien virheiden myöntäminen ja niistä oppiminen tekevät hyvää. Asioita voi tehdä jatkossa toisin.

Seksissä joutuu paljastamaan intiimimmän itsestään. Tunnette toistenne kaikkein arimmat ja herkimmät asiat. Älä käyttäydy sopimattomasti ja valjasta tuota tietoa riidan tai toisen loukkaamisen välineeksi.

Mieti sen sijaan, oletko taitava saamaan rakkaasi kukoistamaan ja voimaan hyvin. Se lataa ja antaa voimaa, kun taas kiihdytät arjen moottoritielle. Vai valitsisitko sittenkin maisemareitin seuraavaan pysäkkiinne? Ehtisit huomata hehkuvan punaiset kukat pihoilla ja pientareilla. Kas kun Palava Rakkaus ei sittenkään niin paljoa vaadi. Nautinnollista kesää!

Katja Kero

Kirjoittaja on LT naistentautien erikoislääkäri ja seksuaalineuvoja TYKS Naistenklinikalla ja Aura Klinikalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu