Eurooppa kokoontuu Turkuun

Nuorilta johtajilta

Kesä on virallisesti täällä ja Turussa on hyvä pöhinä. Koululaiset ovat jo kirmanneet kesälaitumille aiheuttamaan pahennusta kukkahattu-tätien joukossa. Oma työpuhelin soittaa vain Saarenmaan valssia juhannuksesta eteenpäin. Kaikkialla ilma väreilee kesän odotusta kuin Lemminkäisen asfalttikone työmaalla.

Turun Nuorkauppakamarissa hallituksen ensimmäinen puolivuosi alkaa olla takana päin. Saamme heinäkuun vetää henkeä ennen syksyn uurastusta. Takana on lukuisia työtunteja juhlien, tapahtumien, tiedottamisen ja kokouksien merkeissä. Hakiessani mukaan hallitustoimintaan viime vuonna en kuvitellut toimen olevan näin työllistävä, antoisa ja kiinnostava. Työntäyteisestä puolivuotisesta saan vain syyttää itseäni. Minä kun en osaa olla hiljaa ja innostumatta, kun tulee puhetta uusista projekteista ja mahdollisuuksista. Kuka nyt voisi vastustaa olla lähtemättä projektiin, jossa on mukana Paleface ja Tuija Seipell sekä muutama muu superkova nimi? (Stay tuned: 23.10.2019)

Olen istunut myös koko kevään saman neuvottelupöydän ääressä Superlobbarin, Herra Joulurauhan, Suihkulähdemiehen, Business Johtajan sekä J.V. Snellmanista seuraavien yliopistoihmisten kanssa. Paikka, johon en ilman Nuorkauppakamaria olisi päässyt. Turun ja toivottavasti muutaman ulkopaikkakuntalaisenkin iloksi, Turku järjestää toistamiseen Eurooppa-foorumin elokuun lopulla. Turun pääkirjaston sisäpiha muuntuu mörkötorista Eurooppa-toriksi torstaina 29.8 klo 15.30, jolloin torilla on Turun Nuorkauppakamarin oma paneelikeskustelu. Keskustelun aiheena on vaatimattomasti: ”Energia- ja ilmastopolitiikka - Suomi Euroopan ongelmien ratkaisijana.”

Hyvässä pöhinässä on se loistava tekijä, että se tarttuu ja ihmiset harvoin kieltäytyvät lähtemästä mukaan. Eurooppa-foorumin paneeliin olemme saaneet huikeita puhujia Euroopan komissiosta, InnoLabilta, Wärtsilältä, ympäristöministeriöistä sekä Turun yliopistolta. Onneksi elokuun loppu ja Eurooppa-foorumi ovat vielä sen verran kaukana, että tässä ehtii hyvin hakata pari mottia saunapuita, uida saaren ympäri ja niittää kesäheinää vastapainoksi alkuvuoden aivotyöskentelylle sekä koneen ääressä istumiselle. Toivottavasti sinäkin ehdit nauttimaan kesästä omalla tavallasi!

Sanna Leminen

Kirjoittaja on palvelumuotoilija ja Turun Nuorkauppakamarin hallituksen jäsen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu