Lomakausi on alkamassa, ja Turun kesän ykkösnähtävyys ei toimi – nyt tarvitaan toimenpiteitä

Päätoimittaja Koivisto

Kakolan funikulaari on jälleen vaikeuksissa. Turun Sanomien mukaan rinnehissi jumiutui maanantai-iltana. Kyydissä oli viitisentoista matkustajaa, jotka olivat jumissa reilun puoli tuntia. Heidät autettiin turvaan tikkaita pitkin.

Kakolan funikulaarilla on ollut kivinen tie. Aikataulu venyi ja kustannukset nousivat useita kertoja. Havainnekuvista nousi valtakunnallinen kohu.

Kun funikulaari saatiin lopulta toimimaan, hilpeyttä herätti näyttötaulun käännöskukkanen. ”Soita mökille”, näyttötaulu neuvoi.

Vähemmän hilpeyttä on herättänyt se, että funikulaari on jo ehtinyt jäädä jumiin useita kertoja.

Kustannusten nousun voi vielä panna poikkeuksellisen hankkeen ja harjoittelun piikkiin.

Logomon silta oli Turun ensimmäinen infrahanke, jolle kaupunginvaltuusto vahvisti talousarvion.

Ennen kaikille infrahankkeille oli yksi iso budjetti. Jos budjetti näytti ylittyvän, jokin tien pätkä jätettiin vain rakentamatta ja asia oli sillä selvä.

Nyt yksittäisillä hankkeilla on oma talousarvionsa, ja hyvä niin.

Toistuvat tekniset ongelmat ovat kesän kynnyksellä paha ongelma.

Moni suomalainen aloittaa juhannuksen jälkeen kesälomansa. Tuolloin alkaa kotimaan matkailun sesonki, jolloin moni matkailija suuntaa toivottavasti myös Turkuun.

Funikulaari on valtakunnallisen kohun saattelemana noussut koko kansan tietoisuuteen. Se on Turussa tämän kesän ykkösnähtävyys.

Funikulaari ei saa olla epäkunnossa, kun turistit saapuvat Turkuun.

Katseet kohdistuvat kaupunkiympäristötoimialan johtajaan Christina Hoviin. Hänen täytyy saada 5,6 miljoonan euron kärry kulkemaan. Aikaa on alle viikko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu