Kolumni: Kokemusta ja ihania muistoja

Marja Kyllönen. Turun Osuuskauppa

Turun Osuuskauppa

Ensimmäinen kesätyöpäivä on aina jännittävä. Se on täynnä uusia ihmisiä ja uusia asioita. Mielessä pyörii paljon erilaisia kysymyksiä, edeltävänä yönä uni ei ehkä ole tullakseen ja vatsassa liitelee perhosia. Osaanko mitään, pääsenkö osaksi työyhteisöä?

Nuorten työelämän ensiaskeleet ovat tärkeä asia meille ja koko Suomelle. Haluamme, että nuorelle herää kesätyökokemuksen kannustamana polttava halu tulla mukaan työelämään, saada omaa rahaa, itsenäistyä ja hankkia tulevaisuuden ammatti.

Meillä Turun Osuuskaupassa on tänäkin kesänä yli 600 kesätyöntekijää tai Tutustu ja tienaa -harjoittelijaa. S-ryhmässä kaikkinensa työskentelee noin 14 000 kesätyöläistä. Kesätyötehtävien kirjo on laaja ja tarjolla on monenlaista työtä myyjästä, tarjoilijasta ja liikennemyymälätyöntekijästä aina toimistohommiin.

Palveluala on monelle nuorelle ensimmäinen kosketus ja silta työelämään. Onnistuneen kesätyökokemuksen varmistaa kunnon perehdytys työhön ja työpaikkaan. Ja tietysti jokainen meistä – kesätyöntekijä tai ei – tarvitsee kannustusta, rohkaisua ja palautetta.

Olipa työtehtävä mikä tahansa, niin tavoitteenamme on aina tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia työelämästä – sillä on iso vaikutus koko työuran onnistumiseen jatkossa. Haluankin tässä haastaa teidät kaikki mukaan siellä omissa työpaikoissanne – tarjotaan kesätyöntekijöille hyvä ja ikimuistoisen ihana työelämäkokemus.

Olen kesästä toiseen ollut ylpeä meidän reippaista kesätyöntekijöistä – niin tänäkin vuonna!

Marja Kyllönen Kirjoittaja on Turun Osuuskaupan henkilöstöjohtaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu