Mielipide: Suomen maahanmuuttopolitiikka löystyy

Lukijalta

Antti Rinteen (sd.) hallitus vie ohjelmallaan Suomen maahanmuuttopolitiikkaa huomattavasti löysempään suuntaan. Pidän suuntaa kansallisen edun vastaisena.

Rinteen hallitusohjelma tähtää siihen, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet saavat työpaikan ja työoleskeluluvan. Perussuomalaisten mielestä taas laittomasti maassa olevilla tulee olla vain yksi suunta – maasta ulos.

Yksi suurimpia ei-työperäisen maahanmuuton väyliä on ulkomaalaisten perheenyhdistäminen. Perheenyhdistämisellä yksi pakolainen voi tuoda useita sukulaisiaan Suomeen pysyvästi. Tähän on aiempina vuosina tehty tiukennuksia sen osalta, kuka hakemuksen voi tehdä ja missä hakemuksen voi jättää. Rinteen hallitus löysentää linjaa lopettamalla toimeentuloedellytyksen kansainvälisen suojelun tarpeen perusteella oleskeluluvan saaneilta alaikäisiltä perheenkokoajilta. Lisäksi perheenyhdistämisen ”tulorajojen kohtuullisuus selvitetään” eli tiukennuksia nykytilaan on turha toivoa. Tuloksena on luultavasti perheenyhdistämishakemusten määrän kasvu.

Rinteen hallitus nostaa myös pakolaiskiintiötä aluksi sadalla vuodessa ja sen jälkeen lukumäärästä päätetään erikseen joka vuosi. Ei ole yllätys, jos määrä nostetaan vähitellen yhä suuremmaksi.

Pelkään, että sana Rinteen hallituksen turvapaikkapolitiikasta tavoittaa arabimaat vielä samoin kuin Juha Sipilän (kesk.) lupaus antaa Kempeleen-talonsa turvapaikanhakijoiden asuinpaikaksi.

Ville Tavio (ps.) kansanedustajaeduskuntaryhmän puheenjohtaja Turku

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu