Mielipide: Onko vasemmisto aidosti aktiivimallia vastaan?

Lukijalta

Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Jaakko Lindfors esitti Turkulaisessa 1.6., että myös kansanedustajien tulisi olla aktiivimallin piirissä. Olen hänen kanssaan samaa mieltä.

Ihmettelen kuitenkin Turun Vasemmistoliiton uutta kantaa, sillä kun perussuomalaiset esittivät eduskunnassa, että kansanedustajat kuuluisivat aktiivimallin piiriin, oli vasemmistoliitto jyrkästi vastaan.

Vasemmistoliitto toimi ja äänesti eduskunnassa yhtenäisesti sen puolesta, että kansanedustajat eivät saa itse kuulua aktiivimallin piiriin. Jos kyse oli siitä, että perussuomalainen esitys ei kelpaa vasemmistolle niin Vasemmistoliitto olisi voinut itsekin esittää aktiivimallin ulottamista kansanedustajiin. Sitä se ei kuitenkaan tehnyt.

Turun vasemmistoliiton kanta onkin nyt täysin päinvastainen kuin vasemmistoliiton eduskuntaryhmän ja Turun vasemmistoliiton oman puoluejohtaja Li Anderssonin.

Vasemmistoliiton eduksi on toki todettava, että se on samalla tapaa ajanut yleisesti aktiivimallista luopumista kuten perussuomalaiset. Nyt, kun vasemmistoliitto on hallituspuolue, sen olisi kuitenkin aika siirtyä puheista tekoihin.

Ville Tavio

puheenjohtaja

perussuomalaisten eduskuntaryhmä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu