Mielipide: Saariston rengastie – ikuinen visio?

Lukijalta

Olemme pyöräilevän lääkäri Anselmi Savusen kanssa joka suvi fillaroineet tuon maakuntamme kansainvälisenkin matkailusyötin. Yhtä soittoa.

Vuosien mittaan sen mainonta on toki parantunut, mutta tuote pysyy ihan yhtä aneemisena. Kun ei ole asiakkaita, palvelutkin puuttuvat.

Maalattu tienpiennar on edelleen turvattoman kapea. Silloilta se puuttuu. Reitin pyörätie tai -polku on visio, utuinen mielikuva?

Ei pyörätien saaristossa tarvitse seurata autouria. Puhdas ilma leijuu metsä- ja rantapoluilla. Siellä on äänetöntä ja saasteetonta.

Nyt kun Airbnb- ja maatilamatkailu ovat muodissa, niin luulisi paikallisten saaristoyrittäjienkin aktivoituvan yrittämään. Pyöräilijöille kelpaavat perustarpeet, taivaan tähdet ja ystävällisyys.

Milloin koittaa se ihmeiden aika, että maakuntamme kunnat yhdessä, rytinällä, kunnostuttavat Saariston rengastien kevyen liikenteen matkailulle koukuttavaksi?

MTB:t, fatbiket, sähköavusteiset polkupyörät, cyclocrossit ja hybridit eivät tarvitse asvalttiteitä.

Milloin upean ja ainutlaatuisen Hangon ja Rauman välisen saaristoalueen kylätie ja polkuverkosto nähtävyyksineen päivitetään, perataan ja tuodaan livenä tarjolle?

Kivikirkot, kievarit ja kartanot odottavat fillaristeja. Me kaipaamme pyöräilykarttoja ja pienimuotoisia matkailupalveluja. Muita vetovoimatekijöitä tai härpäkkeitä pyöräilevät turistit tuskin tarvitsevatkaan.

Rousseaun motto ”Takaisin luontoon” on fillaristien vahvasti kasvava trendi.

Mikael Miikkolaturkulainen elämäntapapyöräilijä

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.