Kesän vetonaulat ovat selvillä

Päätoimittaja Koivisto

Nyt on varmaa, mitkä ovat Turun tämän kesän vetonaulat: Kakolan funikulaari ja Wiklundin kattobaari Walo Rooftop Bar.

Kattobaari sai avajaisissa yltiöpositiivisen vastaanoton. Sisustusta kehuttiin tyylikkääksi ja tiloja monipuolisiksi. Lasillisen voi nauttia valintansa mukaan sisällä, katoksen alla ulkona tai kattoterassilla taivasalla. Turun keskustan näkee kattobaarissa aivan uudesta näkökulmasta.

Toisin kuin Tampereen Moro Sky Barissa, Turussa maisemia pääsee ihailemaan ilman, että välissä on lasiseinä. Tuulenvire ja aurinko tuntuvat avoimella terassilla aivan toisella tapaa.

Walo oli Turun osuuskaupalta hieno veto. Kattobaarien haasteena on se, jaksavatko asiakkaat nousta katutasolta katolle. Tässä tapauksessa asiakkaita luulisi riittävän.

Kakolan funikulaarilla on ollut kivinen tie. Aikataulu on venynyt ja kustannukset ovat nousseet useita kertoja. Havainnekuvista nousi valtakunnallinen kohu. Viime päivinä on naureskeltu funikulaarin näyttötaulun käännöskukkakselle. ”Soita mökille”, näyttötaulu neuvoi vielä maanantaina.

Mutta hieno siitä tuli. Asemat ovat tyylikkäitä. Funikulaari tarjoaa sellaista kyytiä, jota ei ole tarjolla muualla Suomessa. Hiilivaunusta avautuvat kauniit näkymät Aurajoelle. Kesävieraat on mukava viedä samalla myös Föri-ajelulle.

Funikulaarista tulee vielä hienompi, kun sen ympäristön istutukset, nurmikko ja luonnonkiviportaat saadaan valmiiksi. Funikulaarin viereen tulee käytännössä viihtyisä puisto, joka vahvistaa funikulaarin vetovoimaa.

Toivottavasti uudet kohteet kiinnostavat matkailijoita. Kahden vuoden kuluttua on sitten vuorossa uusi kauppatori.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.