Taistelevat taksikuskit sahaavat omaa oksaansa

Päätoimittaja Koivisto

Turkulainen kertoi viime torstaina 16. toukokuuta, että maahanmuuttajataustaiset taksiyrittäjät ovat joutuneet Turussa rasistisen huutelun kohteeksi

– Taksitolpalla Taxidatan kuskien käytös on epäasiallista ja aggressiivista. He väittävät, että me uudet taksiyrittäjät emme ole luotettavia takseja, taksiyrittäjä Mohammad Ahmadi kertoo Turkulaiselle.

Jutun julkaisun jälkeen useat Taxidatan taksiyrittäjät puolestaan kertoivat, että he ovat joutuneet Turussa kiusanteon ja uhkailun kohteeksi.

Sosiaalisessa mediassa leviää video, jolla maahanmuuttajataustaiset taksiyrittäjät estävät taksia lähtemästä liikkeelle. Video on kuvattu Viking Linen matkustajaterminaalin edessä.

Huutelu, kiusanteko ja uhkailu ovat aina väärin, kuka hyvänsä niitä harjoittaakin.

Jotenkin haiskahtaa siltä, että syytä on tällä kertaa sekä sysissä että sepissä.

Ei kuitenkaan pidä leimata kaikkia taksiyrittäjiä. Suurin osa turkulaisista taksiyrittäjistä käyttäytyy varmasti hyvin, mutta isoon ammattikuntaan mahtuu aina kuumakalleja.

Taustalla on taksikilpailun vapauttaminen. Kun yrittäjät joutuvat kilpailemaan elannostaan vapailla markkinoilla, tunteet pääsevät kuumenemaan. Suomessa vasta totutellaan taksikilpailuun.

Taksikuskien kannattaisi haudata sotakirveet kiireesti. Jokaisella pitää olla oikeus harjoittaa elinkeinoaan rauhassa. Taistelevat taksikuskit eivät anna Turusta hyvää kuvaa turisteille eivätkä kannusta turkulaisia käyttämään pirssiä. Riitapukarit sahaavat omaa oksaansa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.