Kansainvälisyys – Nuorkauppakamaritoiminnan piste i:n päällä

Nuorilta johtajilta

Yli 200.000 jäsentä, yli 5000 paikallista järjestöä, yli 100 kansallista järjestöä ja yksi missio. Tämä kaikki oli minulle yllätys, kun vuonna 2018 sain kunnian tulla valituksi Turun Nuorkauppakamariin. Tulokasvuotenani lähdin mukaan tutustumaan ystäväkaupunkitoimintaan mutta en silloin ymmärtänyt, että olin osa upeaa globaalia verkostoa, joka vaikuttaa yli sadassa maassa maailmanlaajuisesti.

Nuorkauppakamari eli Junior Chamber International koostuu aktiivisista jäsenistä, jotka ovat sitoutuneita toimintaan ja pyrkivät vaikuttamaan yhteiskunnassa. Suomen Nuorkauppakamarit ovat osa Junior Chamber Internationalia ja näin myös Turun Nuorkauppakamari.

Toinen jäsenvuoteni on jo tässä vaiheessa ylittänyt odotukseni kansainvälisen yhteistyön ja verkostoitumisen osalta. Kotiuduin muutama viikko sitten keväisestä Hampurista, Ports & Bridges Multitwinning-tapahtumasta, jossa pääsin tutustumaan uusiin kamariystäviin ja luomaan unohtumattomia muistoja. Turun Nuorkauppakamari kuuluu Ports & Bridges Multitwinningiin, jonka jäseniä ovat 8 eurooppalaista kaupunkia, joista löytyy satama ja siltoja.

Toinen suuri vuosittainen kansainvälinen tapahtuma on Maailmankokous, jonne ilmoittauduimme suurella kamariporukalla jo heti alkuvuodesta, vaikka h-hetki häämöttää vasta marraskuussa. Maailmankokouksen osallistujamäärä voi kivuta lähes 8000 osallistujaan, mikä on aivan huikea määrä nuoria johtajia. Voin rehellisesti todeta tässä kohtaa, että kansainvälisyys vie mennessään ja vauhdilla.

Suomessa on oma JCI Team Finlandia, joka vastaa näiden kansainvälisten kokousten markkinoinnista. Kansainvälisyystiimissä on mukana muutama jäsen myös Turun Nuorkauppakamarista, joista yksi on meidän vuoden 2019 puheenjohtajamme Ieva Salmela. ”Kansainvälisyys on tärkeä osa kamaritoimintaa. Suomen kamaritoimintaa arvostetaan ulkomailla suuresti ja Team Finlandia on loistava kanava kertoa tätä ilosanomaa. JCI ulkomaanmatkoilla näkee kamaritoiminnan erilaisesta näkökulmasta ja se avaa ovia mielenkiintoisille mahdollisuuksille ja uusille kontakteille.”, Ieva toteaa.

Kansainvälisyys on nuorkauppakamaritoiminnan ”piste i:n päällä”. Se on mahdollisuus ja suuri etu, joka on meidän kaikkien kamarilaisten ulottuvilla. Itselläni se on toiminut hyvänä sparraajana ja tehokkaana piristysruiskeena myös paikalliseen vaikuttamiseen.

JCI is about making change.

Mirva Laaksonen

Kirjoittaja on Kauppakeskus Hansa Ky:n markkinointipäällikkö ja Turun Nuorkauppakamarin hallituksen jäsen ja kamarin vuoden 2019 tiedotusvastaava.

Kommentoi