Ruotsinkielinen lääkäriopintolinja Turkuun

Lukijalta

Olen kyllästynyt siihen välinpitämättömyyteen, jota koen ruotsinkielisenä, kun käyn hoitokeskuksessa. Sairaalassa, terveyskeskuksessa sekä ylioppilaiden terveydenhoidossa on oltava henkilökuntaa jotka osaavat ruotsia.

Suomenruotsalaisten määrä kasvaa Turussa ja siksi on tärkeää, että henkilökunta sairaaloissa ja muissa hoitokeskuksissa osaavat ruotsia. On myöskin tärkeää, että me ruotsinkieliset puhumme ruotsia henkilökunnan kanssa, niin että tarve ruotsinkielisestä hoidosta ilmenee henkilökunnalle. Haluan tehdä työtä hyvän ja tasa-arvoisen hoidon puolesta, jossa potilas voi puhua omaa äidinkieltään lääkärin ja hoitajan kanssa.

Sen lisäksi, että lääkärit osaavat ruotsia ja suomea, on hyvin tärkeää, että meillä on lääkäreitä jotka osaavat englantia sekä venäjää ja viroa. Venäjänkielisten ja vironkielisten osa Suomen väestöstä on kasvanut viime vuosina, jonka takia olisi hyvä tarjota myös venäjän ja viron kielistä palvelua potilaille.

Meidän tulisi perustaa ruotsinkielinen lääkäriopintolinja Turkuun. Tällä tavalla turvaamme mahdollisuuden saada palvelua ruotsiksi. Ruotsissa Uppsalassa Akademiska Sjukhusetissa on ollut henkilöstöpulaa ja ruotsalaiset naiset ovat joutuneet tulemaan Suomeen synnyttämään (HBL 5.7.2017). Tällaisten tilanteiden sattuessa on vielä tärkeämpää, että on henkilökuntaa paikalla, joka osaa ruotsia.

Syksyllä alkava ruotsinkielinen lähihoitajaopintolinja Turun AMK:ssa ja Yrkesinsitutet Axxell- ammattiopistossa on yksi askel oikeaan suuntaan. Nyt on aika tuoda myös ruotsinkielinen lääkäriopetuslinja Turkuun.

John Eriksson 29eduskuntavaaliehdokas (r.)

Kommentoi