Turkulaiset eivät lämpene ketjuille

Päätoimittaja Koivisto

Turkulaisen lukijat äänestivät jälleen Turun parhaat ravintolat, kahvilat ja baarit. Voittajat julkistettiin maanantaina Café Artissa.

Mitä tuloksista voi päätellä?

Ainakin sen, että ravintolaäänestykselle näyttää olevan tarvetta. Ääniä annettiin tänä vuonna 4 675. Ihmiset kaipaavat vinkkejä siitä, mihin ravintolaan, kahvilaan tai baariin kannattaa mennä. Toisten ihmisten suositukset kiinnostavat.

Palkintosijoille nousivat hyvin pitkälti samat ravintolat kuin viime vuonna. Monilla ravintoloilla on Turussa varsin vakaa suosio. Viime vuonna Turun ravintolatarjonta ei myöskään kokenut niin suuria muutoksia kuin hurjana vuonna 2017. Tosin istuskelupaikkasarjassa kolmanneksi nousi Arvo, joka on toiminut vasta viisi kuukautta.

Ketjut menestyivät äänestyksessä aiempia vuosia heikommin. Ketjuista palkintosijoille ylsi ainoastaan Espresso House, joka sijoittui jälleen kahvilasarjan kolmanneksi. Äänestäjät tuntuvat arvostavan enemmän ainutkertaisuutta, jota tarjoavat vaikkapa Kaskis, Café Art tai Tähtibaari.

Tulokset kertovat myös siitä, kuinka monipuolinen ravintolatarjonta Turussa on. Turun paras ravintola -sarjassa palkintosijoille nousivat Kaskis, Pippurimylly ja Kuori. Kaskis on maankuulu hittiravintola, Pippurimylly 45 vuotta turkulaisia ruokkinut perinneravintola ja Kuori nuorekas kasvisravintola. Tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin.

Toivottavasti äänestystulos tarjoaa vinkkejä siitä, minne mennä Turussa syömään, juomaan ja viihtymään. Kesän aikana ehtii poiketa vaikka jokaisen sarjan kolmeen parhaaseen.

Kommentoi