Suomessa meneillään surullinen muutos

Päätoimittaja Koivisto

Ehdokkaat ovat huolissaan vaalikampanjoinnin turvallisuudesta myös Turussa (Turkulainen 27.3.2019).

”Tämä on tosi huolestuttavaa, ja se tuntuu vielä kohdistuvan selkeästi tiettyihin ehdokkaisiin. Nuoret naiset ja rodullistetut kärsivät enemmän”, vihreiden eduskuntavaaliehdokas Niina Ratilainen kommentoi.

Aihe nousi esille, kun Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutunut mies yritti lyödä ulkoministeri Timo Soinia (sin) sunnuntaina Vantaalla.

Helsingissä poliisi tutkii tapausta, jossa vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas Suldaan Said Ahmed kertoi joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi maanantaina.

Turun Sanomat kertoi 16.3.2019, että uusnatsistinen Pohjoismainen vastarintaliike kampanjoi Turun keskustassa.

Kaikenlainen ehdokkaiden häirintä on luonnollisesti täysin väärin. Avoin vaalikamppailu on välttämätön osa edustuksellista demokratiaa.

Suomessa on voinut olla ylpeä siitä, että korkeimmat poliitikot presidenttiä myöten voivat kulkea kaduilla rauhassa ja tavata kansalaisia. On surullista, jos näin ei enää ole.

Viimeaikaisten välikohtausten perusteella turvattomuutta aiheuttavat liikkeet, jotka ovat avoimen maahanmuuttovastaisia.

Yksi selitys häirinnän yleistymiseen on se, että sosiaalisessa mediassa ja verkon keskustelupalstoilla vellova viha johtaa myös konkreettisiin yhteenottoihin.

Sosiaalisessa mediassa jokaisen pitäisi ottaa vastuuta siitä, minkälaista keskustelukulttuuria edistää. Vaikutukset eivät jää someen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu