Museo sopisi Turun linnan viereen

toimitus

Turun kaupunginhallitus päättänee vielä ennen kesää, mikä on sen mielestä paras paikka uudelle historian museolle (Turkulainen 20.3.2019).

Historian museo on Turkuun suunnitteilla oleva uusi museo, jonka on määrä kertoa Turun ja Suomen historiasta uutta tekniikkaa hyödyntäen.

Museon valmistumisaikataulu tarkentuu, kun tulevat tilat ovat selvillä.

Museon mahdolliset sijainnit on rajattu toistaiseksi neljään vaihtoehtoon.

Turun linnan ympäristössä olisi tarjolla muun muassa Viking Lineltä vapautuvia tiloja. Siellä rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan 2024.

Ratapihan elämyskeskuksessa ja Rettigin tupakkatehtaassa rakentaminen voisi alkaa nopeammin. Tupakkatehtaaseen tosin puuhataan myös hotellia.

Ratapihaa tukisi se, että elämyskeskusta kehittävät liikemiehet odottavat kaupungin osallistuvan keskuksen rakentamiseen. Historian museo olisi yksi tapa olla mukana. Toinen olisi konserttisali.

Yksi vaihtoehto on myös Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän omistama tila Eerikinkatu 3:ssa.

Museossa on tarkoitus hyödyntää uutta tekniikkaa, jolloin museon sijainnilla ei välttämättä ole niin suurta merkitystä kuin perinteisessä museossa. Virtuaalikierroksien avulla entisajan Turun voi loihtia minne tahansa.

Silti tuntuu, että luontevin paikka uudelle historian museolle olisi Turun linnan yhteydessä. Historiallinen miljöö on ainutlaatuinen, ja linna ja museo tukisivat toisiaan.

Kaupunginhallitus joutuu toki arvioimaan myös hankkeen taloudellista puolta. Sitä ei pidä väheksyä, kun kuntatalous on jo valmiiksi tiukoilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää