Mikä on vanhuksen oikeusturva pankissa?

toimitus

Vanha leski muutti palvelukotiin ja päätti perikunnan kanssa myydä asuntonsa pois.

Kun hän yhden lapsensa kanssa meni pankkiin, pankkivirkailija ehdotti, että rahat kannatti sijoittaa tuottoisaan säästöhenkivakutukseen.

Kaavaketta täytettäessä pankkivirkailija kysyi, kuka on edunsaaja hänen kuollessaan. Vanhus ei osannut nimetä ketään. Pankkivirkailija siihen tokaisi, että lapset eli omaiset.

Se sana kumosi vanhuksen aiemman tekemän testamentin.

Pankkivirkailija ei kysynyt, onko hänellä testamentti tai onko joku lapsista saanut ennakkoperintöä. Vanhus allekirjoitti kaavakkeen.

Myöhemmin kun vanhus kuoli, selvisi, että sana omainen kumosi aiemman tehdyn testamentin. Kun asiaa selvitettiin, pankkivirkailija valehteli pankin lakimiehen avustuksella, että vanhus oli yksin käynyt palvelutalosta pankissa tekemässä säästöhenkivakuutusta.

Ei hän edes pystynyt yksin menemään pankkiin vaan yksi lapsista oli hänen mukanaan. Vaikka palvelukodistakin annettiin lausunto, että vanhus liikkui omaisten kanssa asioillaan.

Pankki syyllisti kuolleen vanhuksen heidän tekemästään virheestä.

Olkaa ihmiset varovaisia, kun käytte pankissa, sillä pankkivirkailijan ammaattitaito on heikko, vaikka on työskennellyt vuosia. Myös kaavake, joka täytettiin oli puutteellinen.

Röyhkeää palvelua vanhaa ihmistä kohtaa. Vanhukset ovat niitä ihmisiä, jotka ovat osanneet elää niin, että rahaa on myös pahanpäivän varalle.

Nykyisin pankkipalvelut on ajettu niin alas, ettei käteistä meinaa löytyä kuin kaukaa kilometrien päästä.

Loistavaa tulevaisuutta valehtelevalle pankkivirkailijalle ja myös pankille, jossa on vallalla valehteleva työskentelytapa.

Pankkivirkailijakin tulee joskus myös vanhaksi, jos elää melkein 100-vuotiaaksi.

Rahat sileeksi eläessään

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää