Tuttava mursi lonkkansa, ambulanssikuskit soittivat taksin – miksi taksikuskit tekevät ensiapuhoitajan töitä?

Lukijalta

On pöyristyttävää, miten nykyään Varsinais-Suomessa ambulanssin ensihoitajat kohtelevat apua tarvitsevia ihmisiä.

Tuttavani kaatui yöllä sänkynsä viereen eikä päässyt ylös, koska hänen lonkkansa oli pahoin murtunut. Hän heräsi aamupäivällä lattialta ja ryömi toiseen huoneeseen puhelimen luo. Hän soitti ambulanssin hakemaan hänet sairaalahoitoon.

Potilas ei pystynyt itse nousemaan ylös eikä kävelemään. Ensihoitaja mittasi häneltä kuumeen, joka oli 38. Jalkojen tunnustelun jälkeen ensihoitaja nosti potilaan tuolin päälle istumaan ja kysyi pystyykö hän istumaan. Kun hän pystyi istumaan suurista kivuistaan huolimatta, ambulanssikuskit päättivät soittaa kuumeiselle potilaalle taksin, joka vei hänet ensiavunpäivystykseen potilaan odottamaan lääkärin apua kolmen tunnin ajaksi.

Taksikuski vei potilaan kotoa pyörätuolilla taksiin ja taksista pyörätuolilla päivystykseen.Taksikuskit joutuvat siis tekemään ensiapuhoitajan töitä.

Vasta osastolle päästyään potilas sai tarvitsemaansa hoitoa, vahvaa kipulääkettä ja antibioottia tulehdukseen.

Toinen tuttavani kaatui keskustassa ja häneltä katkesi jalka. Ambulansin ensihoitajat olivat käyneet häntä katsomassa ja kirjoittaneet vain lähetteen ensipuun ja käskeneet soittaa taksin. Potilas istui jalka katkenneena kylmällä kadulla ja odotti taksia.

Taksista hän joutui itse raahautumaan katkenneella jalalla ensiapuun. Jalan vamma paheni entisestään, koska hän joutui varaamaan katkennella jalalla ja kävelemään sillä.

On järkyttävää, että ambulansin esihoitajat eivät enää hoida potilaita eivätkä vie sairaalaan. He tulevat tekemään paikan päälle vain lähetteen ensiapuhoitoon.

Ihmisten loukkaantuessaan tapahtuneet vammat pahenevat, kun he eivät saa ambulanssin kyytiä vaan joutuvat tuskissaan menemään ilman hoitoa taksilla sairaalaan. Miksi näin? Mitä tässäkin luullaan säästävän?

Soita taksi kun tarvitset ambulanssia

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu