Mielipide: Itsenäisyydenaukio hävisi – Kuka tätä oikeasti haluaa?

Lukijalta

Kotikaupunkimme muuttuu – kuoppaa siellä, kuoppaa täällä. Saamme kohta raitsikankin.

Nyt valtuustomme äänesti konserttitalon paikkaan, joka on yksi keskustan puistoistamme.

Arvokkaasti tätä puistoa suojelee Adolf Ehrnroothin muistomerkki. Upea suihkulähde Soihtu solisee, sitä käydään katsomassa, vettä koskettamassa. Ruohomatto ihmetyttää kevään läpi tunkevine tulppaaneineen. Kävelypolku johtaa nurmen läpi, kirkkaan sininen vaunu Carro Celeste pyytää luokseen, istuskellaan, vieressä tai päällä.

Ihmiset nauttivat oleskelusta, katselevat joelle. Taustalla arvokkaasti korjattu virastotalo, toisella sivullaan teatterirakennus. Kivenheiton päässä Wäinö Aaltosen museo.

Ja tähän p u i s t o o n halutaan musiikkitalo. Liikenteellisesti ratkaisu lienee haastavimmasta päästä. Kaivetaanko sille mahdollisesti parkkiluola?

Ihan vieressä on vuosia ollut, kesken jäänyt kalliolouhos ja sen edustan parkkipaikka. Miksi ei sinne? Haluttiinko tässä varjella louhoksen aukkoon kiinnitettyä hämähäkinverkkoa?

Lähdin aamulehden luettuani kävelylleni. Katselen tuota puistoa ja sen ympäristöä.

Otan muutaman askeleen teatterin ohi ja mietin kovasti, mitä aamun lehdessä ollut ”Itsenäisyydenaukio vei voiton” tarkoittaa.

Kuka tätä oikeasti haluaa? Ja miksi puistoon? Vaikea uskoa, että puisto tai sitä käyttävät kaupunkilaiset haluaisivat sen tähän ja tuulettaisivat tälle ”voitolle”. Onkohan niin, että korona-aikana kannattaa runnoa kokouksiin kaikki mahdollinen asia. Kukaan ei ehdi kiinnittää huomiota, kun on niin paljon muuta mietittävänä.

Ei voi kuin syyttää itseään. Sitä saa mitä tilaa, totean, kun pohdin, ketä olen valtuustoon äänestänyt. Pahaa pelkään, että valtuusto on kaupunginjohtajan johdolla käynyt mittaamassa parkkialueen paikkaa likeisen urheilupuiston kentälle. Se sopisi Turun päätöksentekijöille varmasti vallan hyvin. Ja liikenne tietysti puiston läpi Itäisen Pitkänkadun kautta. Johan alkaa sujua.

Lisäksi valtuusto saa kohta esityksen, jossa raitsikan reittiä muutetaan ja entisestään laajennetaan. Raide Itäiselle Rantakadulle, ihmiset kulttuurin pariin ja pois. Nimittäin autot on parkkeerattu jonnekin kaukoparkkiin.

Eija Luoto

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää