Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Ikäihmiset, ollaan esimerkkeinä nuoremmille koronan torjunnassa

Eläkkeensaajia edustavana järjestönä EKL ottaa suurella kiitollisuudella vastaan valtioneuvoston tavoitteen, jonka tarkoituksena on suojata nyt erityisesti yli 70-vuotiaat henkilöt koronavirustartunnalta.

Ikäihmisillä on selkeästi nuoria suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita ja tätä ei tietenkään kukaan toivo.

Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat on nyt velvoitettu pysymään erillään lähikontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan, eli karanteenia vastaavissa olosuhteissa.

Heitä kehotetaan välttämään lähikontakteja ja liikkumista kodin ulkopuolella, koska ne lisäävät tartuntariskiä. Mikäli on välttämätöntä käydä itse kaupassa, apteekissa tai terveysasemalla tai muutoin asioida, se olisi hyvä tehdä silloin, kun muita asiakkaita on liikkeellä vähän. Etäisyyttä muihin ihmisiin on pidettävä vähintään metrin verran.

Meidän kaikkien on nyt otettava tämä, jopa kuolemaan johtava tartuntariski, huomioon ja omalla toiminnallamme estää tautia leviämästä. Itsemme suojaamalla suojelemme samalla myös omia läheisiämme ja toimimme esimerkkinä nuoremmille sukupolville.

Valtioneuvosto julkaisee tarkat toimintaohjeet 70-vuotiaille siitä, miten koronavirustartuntaa tulee välttää.

Kehotan kaikkia noudattamaan annettuja ohjeita tarkasti. Kukaan meistä ei taatusti halua sitä, että maahan joudutaan julistamaan ulkonaliikkumiskielto sen takia, etteivät nämä pehmeämmät keinot tepsi.

Veikko Ruohonen Varsinais-Suomen piiri ry:n puheenjohtaja Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL