Voitamme koronan yhteistyöllä

Jaakko Lindfors

Voitamme koronan yhteistyöllä. Sisukkaalla yhteistyöllä. Ja lisäämällä tasa-arvoa. Kuten muutkin yhteiskunnalliset ongelmat.

Kiitos telakkatyöntekijöillemme, myyjillemme, ruokapalvelun ammattilaisillemme, hoitajillemme ja varhaiskasvatuksen opettajillemme siitä, että pidätte näinä kriisiaikoinakin yhteiskuntaamme pystyssä. Huolehditte tunnollisesti, asiantuntevasti ja erittäin korkealla laadulla hyvinvointimme peruspilareista, joita koronavirus heiluttaa.

Nyt on aika nostaa kaikkien rautaisten ammattilaisten arvostusta maksamalla työntekijöille sellaista palkkaa, jolla tulee toimeen.

Kiitos kellontarkalle virkakoneistollemme, joka suojelee juuri nyt elämää ja pelastaa ihmishenkiä. Täysi tuki ja työrauha ministereille, joilla on paras tieto tehdä oikea-aikaiset ja oikean mittaluokan ratkaisut.

Nyt kunnat ja yhteiskunta mitataan sillä, miten pidämme huolta kaikkein heikoimmassa asemassa olevistamme.

Tänä vuonna näemme toivottavasti elvyttäviä investointeja koronaa vastaan.

Turulta olisi tärkeää saada lisää resursseja elintärkeisiin toimintoihin, kuten uusien hoitajien ja lääkärien palkkaamiseen, ikäihmisten hoivaan, varhaiskasvatukseen ja työttömien yhdistysten toiminnan jatkamiseen.

Kaatunut porvarihallitus heikensi sopimisen kulttuuria painostamalla työntekijät kikyyn.

Tällä kertaa työmarkkinaneuvotteluista tihkuu huhuja, että ihan kaikki työnantajapuolen edustajat eivät aktiivisesti rakenna sopimisen kulttuuria. Nyt tarvitaan isoja näyttöjä tosiasiallisesta sopimisesta!

Syksyllä teimme töitä Turun kaupunginhallituksen konsernijaostossa Arkean ja Kuntecin työehtoshoppailua vastaan. Molemmat estettiin työntekijöiden työtaisteluilla ja koko poliittisen vasemmiston yhteistyöllä ja voimannäytöllä.

Valmiutta vastaaviin jyrähdyksiin on pidettävä yllä sekä Turussa että valtakunnallisesti.

Mitä vahvempi ammattiyhdistysliike, sitä tasa-arvoisempi yhteiskunta. Mitä tasa-arvoisempi yhteiskunta, sitä paremmalla yhteistyöllä selviämme yllättävistä shokeista – kuten koronasta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.