Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide: Mikä mättääTurku?

Vastauksena Jouni Lehikoisen aiheelliseen kysymykseen totean, että ottamalla selkoa Turun johtamiskulttuurista saa selkeän käsityksen mistä mättää. Näkemykseni mukaan sen voi kiteyttää seuraavasti: Epäkohtien poistamisen sijaan kaiken keskiössä on asukaslähtöisen pehmeitä arvoja korostavan positiivisen mielikuvan luominen rahaa säästämättä.

Uskallan väittää, että kaikille kaikkea hyvää lupaaviin ohjelmiin ja niiden parissa toimivaan hallintorulettiin ja tiedottamiseen sekä kustannusvuotoihin käytetään kymmeniä miljoonia. Siihen verrattuna Lehikoisen esille nostamat inhimilliseen tarpeeseen tarvittavat avustukset ovat pikkusummia. Valitettavasti Turussa asukaslähtöisyyttä korostavasta mielikuvapolitiikasta huolimatta kansanvalta monista avustuksista on siirretty virkavastuulla tehtäviksi.

Ne, jotka seurasivat 24.2. valtuuston kokousta saivat vähän vihiä miten tärkeä ja pyhä asia kokoomukselle on virkavastuun loukkaamattomuus. Heidän näkemyksensä mukaan luottamushenkilön pitää vain luottaa. Se, että pitää virkamiesten esitystä ala-arvoisena ja perustelee sen, on heidän mielestään luottamusaseman väärinkäyttöä.

Yhtenä esimerkkinä kokoomuslaisesta kansanvallasta on kaupunginjohtajan päätös avustuksesta Operaatio Ruokakassille. Kaupunginjohtajan päätös lisättiin kaupunginhallitukselle tiedoksi tulevan kohdan pitkään listaan muutama tunti ennen kokousta. Sen toki olisi voitu ottaa käsittelyyn kokoomuslaisen puheenjohtajan toimesta tai hallituksen enemmistön päätöksellä. Mutta sehän olisi fiksujen mielestä ”epäasiallista virkamiesten syyllistämistä.”

Tässä yksi näkökulma kysymykseen: Mikä mättää Turku?

Jarmo Laivoranta kaupunginhallituksen jäsen kesk.