Hype kasvaa turkulaisen Louie Bluen ympärillä – 18-vuotias ilmiö odottaa jo kesän isoja festareita

Louie Blue on saanut kiitosta kansainvälisestä soundistaan. Tomi Kangasniemi

Tomi Kangasniemi

Vasta 18-vuotias turkulaisartisti Louie Blue on nyt kovassa nosteessa. Jo viime kesänä ilmestynyt ensisinkku Confusedkeräsi musapiirien suitsutusta, ja uusi EP ja musavideo lisäävät nyt hypeä entisestään.

Tahti on ollut nopeaa, sillä siitä ei ole kovin kauan, kun Louie Blue (oikealta nimeltään Alec Moborg) ja Petro Pyysalo (tuottajanimeltään Pepe Jean Jr.) tapasivat.

– Ekan kerran musan merkeissä tavattiin vuoden 2018 marraskuussa. Minulla ja Nicholas Klimscheffskijllä oli idea omasta levylafkasta, ja syntyi Booa Music, Pyysalo kertoo.

– Sitten tuli puheeksi, ryhtyisinkö Booan ensimmäiseksi artistiksi, Moborg lisää.

Pepe Jean Jr. toimi Confused-biisin tuottajana ja tuotanto- ja miksausprosessissa oli mukana lisäksi Kauri Ruohonen Ajatuksena nuorilla miehillä oli, että nyt tehdään musaa, jolla erotutaan.

– Voi olla, että tämä on liiankin kansainvälistä soundia. Kelattiin, että taas ei moni ymmärrä, Moborg sanoo.

Toisaalta tällainen musa on nousussa myös Suomessa, Pyysalo ja Klimscheffskij muistuttavat. Louie Bluen musassa kuuluu elektronista r&b:tä ja poppia. Artisti itse kaihtaa musansa lokerointia.

– En halua laittaa musaa mihinkään laatikkoon vaan haluan tehdä tätä tosi laajasti. Palasin tammikuussa vaihdosta Meksikosta, ja esimerkiksi sieltä tuli musaan vaikutteita. Siellä oli bossa nova -kahviloita, ja erilaista etnistä juttua olen nyt laittanut perkussioihin.

Puolalanmäen musiikkilukiota käyvä Moborg innostui musiikinteosta jo 14-15-vuotiaana. Hän latasi musanteko-ohjelman koneeseensa, ja se vei mukanaan.

– Nyt olen päässyt kehittymään, kun olen tässä olan yli katsellut ja oppinut juttuja. Tykkään tehdä ensin itse koko biisin, mutta yhdessä tätä sitten työstetään. Tuottaminen on minulle jopa tärkeämpää kuin esittäminen. Kun tulee kokemusta, voin alkaa tuottamaan muillekin.

Nyt Booa Musicissa tiedetään, että pitää takoa kun rauta on kuumaa. Pyysalo muistuttaa, että kun musaa tehdään niin paljon, pitää erottua joukosta,

– Ja pitää tehdä huolella ja kärsivällisesti. Monella tekijällä on kiire, ja nettiin laitetaan puolivalmiita biisejä, Moborg lisää.

Jo nyt on selvää, että Louie Blue nähdään monilla kesän festareilla. Kesärauha on jo julkistettu, ja monia muita vielä luvassa. Sitä ennen on myös hengähdysaikaa, mikä tulee tarpeeseen.

– Olen vasta palannut vaihdosta, ja nyt ei ole koulua, joten on aikaa hengittää ja tehdä musiikkia. Kun duunaa koko ajan sitä, mitä rakastaa, onhan se hienoa, Moborg miettii.

edit 28.3. kello 12.32 korjattu Petro Pyysalon nimi oikeaan muotoon sekä levy-yhtiön nimi Booa Recordsista Booa Musiciksi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää