Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun raitiotiehanke etenee – Yllätyskäänne: kaupunginjohtaja Arve esittää aivan uutta reittiä raitsikalle

Turun ensimmäisen vaiheen raitiotielinja kulkisi Kauppatori-Tiedepuisto-Varissuo -linjan lisäksi linjalla Kauppatori-Matkakeskus-Linnakaupunki-Satama. Turun kaupunginjohtaja Minna Arve esittelee suunnitelman 2.3. kokoontuvalle kaupunginhallitukselle. Tavoite on saada asia 16.3. kokoontuvaan Turun kaupunginvaltuustoon.

Kauppatorin ja Sataman välillä kulkevaa reittiä ei ole aikaisemmissa suunnitelmissa selvitetty. Siksi sataman linjalle esitetään käynnistettäväksi yleissuunnittelua ja Tiedepuiston linjalle toteutussuunnittelua.

Arve haluaa tuoda sataman linjan ensimmäisen vaiheen toiseksi reitiksi, koska sataman ja torin välillä on useita merkittäviä hankkeita, joista vasta osa on nähtävissä katukuvassa. Sellaisia ovat Harppuunakorttelin, Linnanfältin ja Kirstinpuiston uudisrakentamiset.

Ratapihan elämyskeskus tullee tänä vuonna poliittiseen päätöksentekoon, sataman yhteisterminaalihanke on jo käynnistynyt ja samaan alueeseen liittyy vahvasti hanke Suomen historian museosta.

Kaupunginjohtaja Arve korostaa, että raitiotiehanke ei ole vain joukkoliikennehanke.

– Se on suuri, strateginen kaupunkikehitysratkaisu, jolla on valtava merkitys siihen, miten kaupunki kasvaa, mihin se kasvaa ja millä vauhdilla se kasvaa. Raitiotieratkaisulla tuetaan kasvua, vetovoimaa ja kilpailukykyä, hän toteaa.

Linjojen investointi olisi noin 284 miljoonaa euroa. Yleis- ja toteutussuunnitelman valmistumisen jälkeen kaupunginvaltuusto voisi tehdä raitiotien rakentamisesta investointipäätöksen tämän hetken arvion mukaan noin vuonna 2024. Linjat olisivat valmiit noin vuonna 2029.