Maailman suurin harrastejalkapalloturnaus keväällä myös Turussa – finalistit kohtaavat Brasiliassa Neymarin

Ukrainan finaaliturnaus pelattiin Kievissä vuonna 2019. Mykyta Zavilinskyi / Red Bull Content Pool ​​​​​​​

Tomi Kangasniemi

Brasilialaisen jalkapallotähden Neymarin nimeä kantava Red Bull Neymar Jr’s Five saapuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomeen. Maailman suurimman harrastejalkapalloturnauksen karsintoja järjestetään viidellä eri paikkakunnalla; Espoossa, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

Jokaiseen karsintaturnaukseen mahtuu 32 joukkuetta, joista kaksi parasta joukkuetta jatkavat Helsingissä 6. kesäkuuta pelattavaan finaaliin.

Finaaliturnauksen voittajajoukkue pääsee edustamaan Suomea Brasilian Praia Grandessa Instituto Projeto Neymar Jr -nimeä kantavassa urheilukeskuksessa pelattavassa maailmanfinaalissa.

Red Bull Neymar Jr’s Five järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa ja aikaisempina vuosina maailmanmestaruudesta on taistellut yli 400 000 pelaajaa 75 eri maasta ja kuudesta eri maanosasta. Viime vuonna mestaruus meni sekasarjassa Unkariin ja naisten sarjassa Slovakiaan.

Turnaus on viiden pelaajan joukkueilla ja ilman maalivahtia pelattava jalkapalloturnaus. Kyseessä on katujalkapalloa muistuttava, nopeatempoinen ja tekninen laji. Joukkueen muodostavat 5-7 pelaajaa, joiden tulee olla 16-25 vuotiaita. Kokoonpanoon saa nimetä kaksi yli 25-vuotiasta pelaajaa

Säännöt ovat selkeät – aina kun joukkue tekee maalin, toinen joukkue menettää yhden pelaajistaan. Enemmän maaleja tehnyt joukkue voittaa. Ottelu kestää 10 minuuttia tai niin kauan, kun toiselta joukkueelta loppuu pelaajat. Helsingin finaalin voittaja lunastaa paikkansa Brasiliassa pelattavaan maailmanfinaaliin, jossa se kohtaa muiden maiden voittajat sekä itse Neymarin. ISTV näyttää Helsingin finaalin suorana.

Turnaus pelataan Turussa LähiTapiola Areenalla 25. huhtikuuta

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut