Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aunelan monitoimitalo avautuu – tiloissa korostuu kierrätys

Aunelan yhdistettyjen kirjaston ja nuorisotilojen avajaisia vietetään sunnuntaina 1. maaliskuuta kello 12–16 (os. Opintie 1). Avajaisten ohjelmassa on Turku Game Academy -toiminnan esittely ja lisäksi paikan päällä on mahdollista saada itsestä runomuotokuva kello 13–16.

Muotokuvarunon malli pääsee runoilijan katsottavaksi, minkä jälkeen tämä kirjoittaa kohteestaan runon – minkälaisen, se riippuu mallista. Lisäksi on mahdollista tutustua monitoimitalon henkilökuntaan. Avajaisissa on myös pulla- ja kahvitarjoilu sekä pihapiirissä lettukestit kello 12–15.

Aunelan monitoimitalo on Turun kaupungin kolmas tila, jossa eri toiminnot yhdistyvät saman katon alle.

– Yhteistyölle Aunelan yhteinen talo luo jo itsessään hyvät edellytykset. Esimerkiksi kirjaston palveluajoissa on huomioitu nuorisotalon aukioloajat. Koulun välitön läheisyys tuo paljon kirjaston ja nuorisotalon potentiaalista asiakaskuntaa yhteiseen taloon, minkä lisäksi uuden talon sijainti mahdollistaa entistä paremmin palvelujen ja uusien tilojen käytön kaikille alueen asukkaille, kirjastopalveluiden palvelupäällikkö Kari Pohjola kertoo.

Toiminnanjohtajana nuorisopalveluissa työskentelevä Tatu Moisio muistuttaa puolestaan, että monitoimitalo luo henkilökunnan avustuksella kävijöille uusia mahdollisuuksia toteuttaa itsekin toimintaa. Tällaisia ovat esimerkiksi avoin kudontakerho tai nuorten vetämä some-taito-kerho kaikenikäisille.

Pääosa Aunelan kalusteista on kierrätyskalusteita. Uudisrakennuksen sisustamisessa on huomioitu Turun kaupungin sitoutuminen Turku 2029 -kaupunkistrategiassa kestävän kehityksen periaatteeseen. Tilat on sisustettu Tavarat kiertoon- järjestelmällä.

Kaupungin varastoissa oleva kalusteirtaimisto on pyritty hyödyntämään ja näin on pidennetty kaluston käyttöikää.

Tavarat kiertoon- järjestelmä toimii Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskukseen kuuluvan Valmennuspisteen alla. Tavaroiden kierrättäminen on mahdollistanut useita palkkatuki- ja kuntouttavan työtoiminnan paikkoja, jotka liittyvät muun muassa varastointiin, kalustekunnossapitoon ja logistiikkapalveluihin.