Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työnimi aiheutti sekaannusta – Logomossa nähdään maaliskuussa sittenkin yhtye nimeltä Jethro Tull

Jethro Tull konsertoi Turun Logomossa lauantaina 14. päivä maaliskuuta. Konserttikiertueen suunnitteluvaiheessa esiintyjäryhmästä käytettiin nimeä Ian Anderson Plays Jethro Tull, jolla kiertuetta ehdittiin myös markkinoida niin Suomessa kuin muuallakin maailmalla. Kyseessä oli kuitenkin työnimi, joka aiheutti hämmennystä niin median, konserttijärjestäjien kuin fanienkin keskuudessa.

– Silloin, kun konsertin sisältö koostuu vain Jethro Tull –nimellä levytetystä materiaalista, niin kyseessä on Jethro Tull. Silloin, kun konsertissa esitetään myös sooloalbumeiltani tuttua materiaalia, niin esiintyjäryhmä on toiminut nimellä Ian Anderson presents… tai Ian Anderson plays… Selkeästi sanottuna tällä kiertueella kyse on Jethro Tullin musiikista ja kokoonpanosta nimeltä Jethro Tull, yhtyeen perustaja ja keulakuva Ian Anderson toteaa tiedotteessa.

Ensimmäisen kerran yhtye nähtiin Helsingin Kulttuuritalon lavalla kylmänä pakkasiltana viitisenkymmentä vuotta sitten tammikuussa 1970. Sen jälkeen Jethro Tull on esiintynyt Suomessa monta kertaa.

Vuonna 1968 perustettu Jethro Tull on pitkän uransa aikana julkaissut kolmisen kymmentä studio-albumia ja useita live-levyjä , joiden yhteenlaskettu maailmanlaajuinen myyntimäärä ylittää 60 miljoonaa kappaletta.