Uuden tv-sarjan tuomarit – Divet ja Anamaria Rusi ovat Turun seudun edustajat Nelosen keväällä alkavassa All Together Now -sarjassa

Divet ja Anamaria Rusi pääsevät tuomareiksi. Teemu Nurmi

Teemu Nurmi

Nelosella ja Ruudussa käynnistyy keväällä uusi musiikkiviihdeohjelma, jonka keskiössä on kaikkien aikojen suurin tuomaristo. All Together Now -ohjelmasarjassa on 100:n jäsenen tuomaristo, joka päättää ohjelmaan osallistuvien laulajien ja lauluryhmien kohtalosta. Tuomaristoon kuuluvat myös Turun seutulaiset laulaja Anamaria Rusi sekä dragartisti Divet eli Marko Vainio.

– Formaatti on tosi kiva. Olen katsonut sarjaa YouTubesta brittien ja hollantilaisten versioina ja pohtinut ja viime syksynähän All Together Now pyöri Hollannin televisiossa. Pohdin silloin, että kunpa se tulisi myös Suomeen, sillä olisi mahtava päästä siihen tuomariksi, mutta tuotanto näytti niin suurelta ja kalliilta, joten en uskonut, että se tehdään meilläkin, Divet kommentoi.

– Minua pyydettiin ensin ohjelmaan kilpailijaksi, mutta en halunnut enää kisata. Nyt tuntuu hassulta olla tuomaristossa arvioimassa toisten esityksiä ja puhua myös suomea televisiossa, lukuisissa laulukilpailuissa kotimaassaan Romaniassa menestynyt ja The Voice of Finlandissa suuren suosion muutama vuosi sitten saavuttanut Rusi kertoo.

Jokaisessa jaksossa joukko taitavia laulajia yrittää vuorollaan saada sadan hengen tuomariston, eli ”satasen” puolelleen, nousemaan ylös ja yhtymään lauluunsa. Mitä enemmän tuomariston jäseniä esiintyjä saa puolelleen, sitä todennäköisemmin hän pysyy mukana kisassa.

Jättituomaristoon kuuluu kotimaisia musiikkialan ammattilaisia; laulajia, räppäreitä, oopperadiivoja, säveltäjiä, musiikkituottajia, iskelmätähtiä ja musiikinharrastajia. ”Satasen” kapteenina ja kokoavana voimana toimii Laura Voutilainen Muita ”satasen” jäseniä ovat Rusin ja Divetin lisäksi muun muassa Pete Parkkonen, Eini, Tuure Boelius, Irina, Elias Kaskinen, Nopsajalka, Mira Luoti, Aleksanteri Hakaniemi, Nisa Soraya, Laura Pyrrö, Archie Cruz, Samae Koskinen, Laura Närhi, Leo, Ilta ja Pastori Pike

Divet sanoo, että kisan laulajien taso on vaihteleva, mutta eräs nainen sai heti alussa kaikki sata tuomaria nousemaan ylös.

– Kommentoin silloin vieressä istuvalle Laura Voutilaiselle, että tuohan laulaa paremmin kuin sinä. Laura nyökkäsi ja sanoi, että lähelle menee.

Jokainen laulaja esiintyy puolitoista minuuttia. Se on lyhyt aika, mutta Anamaria Rusin mukaan riittävän pitkä aika selvittämään, osaako ihminen laulaa. Tuomaristo kuuntelee esitystä rauhassa puoli minuuttia, sen jälkeen jäsenet aloittavat keskustelun. He siis puhuvat laulun päälle, mutta se kuuluu formaattiin.

Ohjelmassa on tarkoituskin, että ”satanen” näkyy ja kuuluu yleisölle. Näyttävyys on erittäin tärkeää.

– Näyttää hyvältä televisiossa, kun tuomaristossa on näyttäviä, värikkäitä asusteita, Divet muistuttaa.

– Divet istuu edessäni, joten hänen peruukkinsa peittää aika paljon minusta. Olen käyttänyt erittäin korkeakorkoisia kenkiä, jotta näen ja minut nähdään, Anamaria Rusi naurahtaa.

Divet ja Rusi

Divet lähti tv-sarjan kuvausten jälkeen lomailemaan. Hän lähtee syksyllä 15-vuotisjuhlakiertueelle, johon kuuluu muun muassa viisi esitystä Turun kaupunginteatterissa.

Anamaria Rusi esiintyy keväällä muun muassa 5.3.-19.3. Baltic Princessillä, Viking Amorellalla ja Viking Gracella sekä Turun Apollossa 20.3. ja 21.3.

Toukokuun puolivälissä hän lähtee keikkailemaan Turun Alanyaan.

All Together Now Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa sunnuntaina 12. huhtikuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut