Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi Kirjalansalmen silta ja nopeampi tieyhteys – Paraistenväylästä seminaari

Saaristotie Kaarinan ja Paraisten välillä on erittäin vilkkaasti liikennöity tie. Tietä pitkin kulkee päivittäin 14 000 henkilöautoa ja 700 raskasta ajoneuvoa. Paraisilla toimiva suurteollisuus tuottaa merkittävän osan Suomen rakennusteollisuuden tarvitsemasta materiaalista, joka kuljetetaan pääosin Saaristotietä pitkin.

Paraistenväylä on yhteisnimi hankkeelle, jonka tavoitteena on varmistaa, että uusi Kirjalansalmen silta ja turvallisempi ja nopeampi tieyhteys Paraisilta E18-moottoritielle toteutuvat (tieosuutta kutsutaan myös nimillä Kaarinan läntinen ohikulkutie ja MT 180 Kirjala-Kurkela). Hanke on tärkeä niin seudun työllisyydelle ja kilpailukyvylle kuin myös työmatka- ja matkailuliikenteen sujuvuudelle.

Kaarinan ja Paraisten kaupungit pitävät välttämättömänä, että ruuhkaista ja turvatonta yhteyttä on parannettava rakentamalla uusi Paraistenväylä. Kaupungit järjestävät siksi tiistaina 25. helmikuuta kello 16–18.30 yhteisen valtuustoseminaarin (Kaarina-talo, Lautakunnankatu 1, Kaarina), jossa kerrotaan väylän suunnittelutilanteesta sekä uuden väylän vaikutuksista liikenneturvallisuuteen ja liikenteen päästöihin.