Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raskasta liikennettä tehovalvottiin Lounais-Suomessa: Neljä ajoneuvoa niin huonossa jamassa, että poliisi keskeytti ajon

Lounais-Suomen poliisilaitos valvoi 10.–16. helmikuuta tehostetusti raskasta liikennettä. Valvonta oli osa poliisin valtakunnallista raskaan liikenteen valvontateemaa.

Valvontaa kohdennettiin niin kotimaiseen kuin ulkomaalaiseenkin raskaaseen liikenteeseen. Valvonnan aikana Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa tarkastettiin yhteensä 372 raskaan liikenteen ajoneuvoa, joista 88 oli ulkomaalaisia.

Valvonnassa löytyi eniten huomautettavaa ajo- ja lepoaikasäännösten noudattamisesta, ja näitä rikkomuksia havaittiin 30 kuljettajalla. Ajopiirturirikkomuksia oli viisi kappaletta. Puutteellinen kuorman varmistaminen todettiin 14 ajoneuvossa.

Ajoneuvojen epäkuntoisuuksista tuli seuraamus yhdeksälle ajoneuvoille, ja näistä neljän epäkuntoisuus oli niin vakava, että poliisi määräsi keskeyttämään ajon.

Seuraamuksia valvonnassa tuli 36 kotimaiselle ja kahdeksalle ulkolaiselle kuljettajalle. Lisäksi huomautuksen sai 37 kuljettajaa.