Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapsen katoamisen aiheuttama tuska, lääkärin työ kriisialueilla – Menivätkö Turkulaisen uudet henkilöhaastattelut ohi? Tästä ne löytyvät

Lehtiuudistus toi Turkulaiseen uuden juttutyypin, pitkät henkilöhaastattelut. Henkilöhaastattelussa joka viikko joku paikallinen kertoo tarinansa – koskettavan, rohkaisevan tai muuten vain mielenkiintoisen.

Näitä uudenlaisia juttuja on ilmestynyt vuoden alusta lähtien jo kuusi.

Jos henkilöhaastattelut ovat menneet ohi, tästä löydät kaikki tähän saakka julkaistut:

Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri

Jaana Jauhiaisen poika Niku katosi laivareissulla melkein 14 vuotta sitten.

– Toiset täyttävät 34, ja toiset jää ikuisesti 19-vuotiaaksi. Olisi helpompaa, kun ei tarvitsisi ajatella, mutta en halua myöskään unohtaa, Jaana huokaisee.

Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta

Kosti Koivisto-Kokko tuntee huonoa omatuntoa siitä, ettei ole viime aikoina ehtinyt kriisialueille vapaaehtoistyöhön. Lapsen, tai kenen tahansa läheisen, menetyksen tuska on Koivisto-Kokon mukaan yhtä suuri riippumatta siitä, ollaanko perusturvallisessa Turussa vai sotatantereella Jemenissä.

Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"

Hissu Kydön nimeen on vaikea olla törmäämättä, jos seuraa Turun asioita. Mutta moniko tietää, kuinka hän päätyi tänne ja miten hänestä tuli maahanmuuttajien kasvot?

Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa

Jääkiekkolegenda Timo Nummelin kertoo jutussa tarinoita siitä, miten hänen lapsuudessaan ja nuoruudessaan pelattiin.

– Kun näimme poliisiauton tulevan, juoksimme kovaa vauhtia porttikonkiin piiloon. Kun poliisit häipyivät, palasimme pelaamaan, Nummelin, 71, muistelee.

Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"

30-vuotias Michaela Salminen yllättyi, että leipomoyrittäjän työmäärä vain lisääntyi koko ajan. Lopulta hän ei enää jaksanut.

– En vieläkään ole niin hyvä suojaamaan itseäni kuin haluaisin, mutta työstän tätä, hän sanoo.

" Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset

Kotimäen hevostilaa pyörittävä Taikku Nurmi sairasti 2000-luvun alussa syövän, joka vei mahdollisuuden isompaan perheeseen. Hän on kuitenkin onnellinen, että sai yhden lapsen. Koko perhe elää ja hengittää hevosia.

– En ylipäätään usko sellaisiin parisuhteisiin, joissa toinen on hevosihminen ja toinen ei, Nurmi sanoo.