Juhani Tamminen: Jos TPS ottaa vielä 22 pistettä, se on pudotuspeleissä – tämä viikonloppu on kauden tärkein

Juhani Tamminen toivoo TPS:n kasvattamien NHL-tähtien tulevan apuun seuran karmeassa taloustilanteessa. Teemu Nurmi

Teemu Nurmi

Turun Palloseura teki viime perjantaina onnistuneen ryöstöretken Helsingin vanhaan jäähalliin ja nappasi täyden pistepotin HIFK:lta. "Nordis" on vastustajalle aina paha paikka, siksi voitto oli henkisestikin tärkeä TPS:lle. Oliko HIFK-peli lopullinen käännekohta kaudelle, jonka aikana TPS on lähinnä räpiköinyt sarjan peräpäässä?

Nyt ero toistaiseksi jääkiekon Liigan viimeisellä pudotuspelisijalla olevaan Ässiin on kolme pistettä. Palloseuralla on jäljellä 12 runkosarjapeliä, patapaidoilla 13. Joukkueet kohtaavat tulevana viikonloppuna kahdesti: perjantaina Turussa ja lauantaina Porissa.

– Ovi pudotuspeleihin on raollaan, mutta nyt ei riitä, että TPS voittaa joka toisen pelin vaan pitää voittaa kolme neljästä. Jos TPS saa tarjolla olevasta 36 pisteestä 22 pistettä, on se pomminvarmasti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, Turkulaisen kiekkoasiantuntija Juhani Tamminen laskee.

Hän näkee nousun johtuvan erityisesti kahdesta seikasta, joilla on aina erittäin suuri merkitys siinä, menestyykö joukkue vai ei.

– Maalivahtipeli on Erik Källgrenin tulon myötä kunnossa. Lisäksi kentällä on nyt johtajuutta, jota on kaivattu pitkään. Kokenut kapteeni Lauri Korpikoski on saanut onnistumisia, nostanut tasoon ja vie henkilökohtaisella esimerkillään joukkuetta eteenpäin.

"Tami" muistuttaa, että Korpikosken johtajuus sekä jäällä että pukukopissa korostuu entisestään, koska TPS:n valmentajaruletti on ollut harvinainen sirkus seuran historiassa. Laiva on seilannut pitkään ilman kipparia, Tami sanoo.

– "Slow and steady gets you ready" on sanontani, jonka toteutumisesta Lauri Korpikoski on klassinen esimerkki. Hän on selvinnyt vammoista ja sairauksista ja saanut itseluottamuksensa takaisin.

Turun Palloseura on ollut ahdingossa ja pakkovoittamisen tilanteessa vähintään vuodenvaihteesta asti. Juhani Tamminen tietää, että jos pelaajilla on riittävästi henkistä kapasiteettia, on selkä seinää vasten -jännite paras mahdollinen voimavara.

– Parasta, mitä TPS:lle on kauden sotkujen takia tapahtunut, on se, että Korpikosken ja muiden johtavien pelaajien on pitänyt ottaa homma hanskaan ja joukkue reppuselkään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu