Tuhansia ihmisiä tulee torstaina Aurakadulle – lue, millaiset järjestelyt on Suomen suurimmassa talvifestivaalissa

Tästä kohtaa alkaa mäenlasku, kertoo Niklas Rimpi. Teemu Nurmi

Teemu Nurmi

– Myimme lippuja yli 9 600, mikä on enemmän kuin viime vuonna ja odotamme kadulle 4000-5000 ja jopa enemmänkin, sillä sääennuste näyttää hyvältä, Suomen suurimman talvifestivaalin, Turun Pikkulaskiaisen, tuottaja Niklas Rimpi kertoo.

Jättitapahtuma järjestetään torstaina kello 12 alkaen Turun Aurakadulla, Kauppatorilla ja Yliopistonkadun kävelykadulla. Lisäksi tapahtuma levittäytyy paikallisiin ravintoloihin sekä Logomoon.

Pikkulaskiaisen mäenlasku on pidetty Puolalanpuistossa vuodesta 1991, mutta puiston remontin takia järjestäjä Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry pohti uutta paikkaa ja pääsi Turun kaupungin kanssa hyvään lopputulokseen. Kauppatorin työmaa ja sen myötä ydinkeskustan väliaikaiset liikennejärjestelyt mahdollistivat festivaalin siirtämisen.

Laskumäki on Aurakatu. Lähtö on suurin piirtein Vimman ja Naantalin Aurinkoisen tasalta. Laskualue on hieman yli ajokaistan levyinen. Näyttävästi ihmeellisillä vempeleillään alas tulevat laskijat päätyvät torin nurkalle, jonka läheltä löytyy lava ja wc:t.

Anniskelualue on torin Yliopistonkadun puoleisella sivustalla. Sen viereen tulee ruokakärryjä sekä -kojuja.

Tapahtuma-alue venyy yli Aurakadun kävelykadulle, jonka varrella on lukuisia yhteistyökumppaneiden pisteitä. Lipunvaihtopiste on Hansakorttelin sisäänkäynnin kohdalla. Lähellä on myös sähköpotkulautojen vuokraaja Tierin skuuttirata.

Rimpi kertoo, että vielä vuonna 2014 tapahtumassa vietettiin jatkoja vain yhdessä jatkobaarissa ja mäkikilpailutapahtumassa ei ollut mitään muuta kuin aidattu alue laskumäelle. Vuonna 2015 Pikkulaskiainen laajensi kolmeen jatkopaikkaan ja 2017 otettiin vielä neljäs jatkopaikka mukaan. Tänä vuonna jatkopaikkoja on kahdeksan.

– Hankaluuksia on tuottanut nyt se, että moni Turun keskustan iltaravintola, johon olisi ollut luonteva tuoda artisti, on lopettanut toimintansa. Siksi toimme Logomon mukaan jatkopaikkatarjontaan.

Lunta ei Turussa nyt tunnetusti ole, joten mäen laskemiseen pitää keksiä uudet kikat. Niklas Rimpi Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry:stä kertoo, että kaikkeen on varauduttu jo reilusti etukäteen eikä ongelmia tule.

– Aurakatu olisi lumisena talvena aurattu, joten lunta siinä ei kuitenkaan olisi ollut. Olimme suunnitelleet, että jos lunta tulee reilusti, se voitaisiin kolata pois kadulta jonnekin sivummalle, josta voisimme levittää sen mäkeen laskemisen ajaksi.

– Meillä ei ole mitään hätää, sillä saamme paikallisista jäähalleista ja muun muassa Parkin tekojäältä lunta riittävästi, tuottaja Rimpi vakuuttaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut