Hotellihuone Ruisrockiin Turussa jo kiven alla – maksaisitko itse näin paljon?

Ruisrock täyttää Turun hotellit. Kari Martiala / arkisto

Tomi Kangasniemi

Mielitkö hotellimajoitusta Turusta Ruisrock-viikonloppuun? Nyt alkaa olla jo liian myöhäistä, sillä esimerkiksi Ruisrock-viikon lauantaiyöksi ei Turun hotelleissa enää ole juuri valinnanvaraa.

Booking.com-, Hotels.com-ja Trivago.fi-palveluiden mukaan Turun hotelleissa tilaa näyttää olevan enää Länsikeskuksen Hotel Forumissa ja keskustan Scandic Atriumissa.

Forumista huoneen saa 250 eurolla ja Scandicilta 284 euron hintaan. Pulittamalla 300 euroa pääsee vielä myös Naantalin kylpylään.

Osa hotelleista on myynyt Ruisrockin osalta eioota jo pitkään.

– Meillä meni 90 prosenttia tämän vuoden huoneista jo viime Ruisrockin aikaan. Meille on muodostunut vakioasiakaskunta, joka varaa huoneen jo edellisenä vuonna, Park Hotellin toimitusjohtaja Saul Paavola tiivistää.

Samanlaista viestiä tulee myös ketjuhotelleilta. Hotellinjohtaja Mikko Henriksson Scandicilta kertoo, että Ruisrock-kysyntä kiihtyy, kun esiintyjiä aletaan julkaista.

– Tapahtumaa fanittavat vannoutuneimmat fanit ovat liikkeellä jo edeltävänä vuonna. Nyt meillä on Ruisrock-viikonloppuun vielä muutama huone jäljellä.

Myös Turun Osuuskaupan hotellinjohtaja Sanna Byskata kertoo, että myynti menee aalloissa. Ensimmäinen myyntiaalto on, kun festarin päivämäärä vahvistuu. Seuraava aalto tulee ohjelmistojulkistusten myötä.

– Nyt meillä on lähes kaikki myyty, mutta varaukset toki myös elävät, hän muistuttaa.

Hotellinjohtaja Jussi Valtola Holiday Club Caribiasta vahvistaa puolestaan, että Ruisrockin lauantai myytiin loppuun jo joulukuussa.

– Ruisrockia varataan paljon jo vuotta aiemmin. Kesän kaikki festivaalit ovat meille tosi tärkeitä. Ne näkyvät tosi vahvasti myös huoneistojen menekissä.

Ruisrock on hotellihuoneiden kysynnässä selvä ykkösfestari. Jos katsoo varaustilannetta esimerkiksi DBTL-viikonlopulta, ei samanlaista tungosta näy. Saatavilla on yhä perjantai-lauantaiyölle niin hostelli- kuin hotellihuoneitakin eri hintaluokissa.

– Kyllä muutkin tapahtumat näkyy, mutta Ruisrock on omassa sarjassaan. Se on vakiinnuttanut paikkansa ja on iso tapahtuma. Ei Suomessa ole montaa näin isoa, Mikko Henriksson muistuttaa.

– Muut eivät tosiaan näy samalla tavalla. DBTL on se seuraavaksi kiinnostavin, mutta vetää enemmän paikallista väkeä, Sanna Byskata lisää.

Vaikka vielä on mahdollista saada hotellimajoitus myös Ruisrockiin, moni festarikävijä etsiskelee somesta majoitusta. Syynä on hotelliyön korkea hinta festariaikaan. Hotellinjohtajat muistuttavat, että hinnan määrittää kova kysyntä.

– Ruisrock-kysyntä on kova ja hinnatkin siksi kovia. Hinta on alhaisempi, jos voi sitoutua maksamaan ennakkoon, ja viimeiset huoneet ovat kalliimpia, Henriksson tiivistää.

Jussi Valtolan mukaan hotellihuoneiden hinnoittelua voi verrata lentojen hintoihin. Viimeiset huoneet ovat niitä arvokkaimpia, ja kysynnän ja tarjonnan laki toimii talvellakin.

– Hinta vaihtelee silloinkin, ja kahden hengen huone voi olla 120 tai 250 euroa. Kuluttajat ovat hintatietoisia, ja myös hotelleiden täytyy olla valveilla, että hinta on oikea.

Hotellien hinnat

Ruisrockin lauantaiyöstä Trivago antaa Turusta tulokseksi kolme vaihtoehtoa, joista kaksi on airbnb-majoitusta. Scandicin huone irtoaa hintaa 284 euroa. Bookingilla on myös kolme vaihtoehtoa, joista kaksi on hotelleja ja yksi huoneisto: jo edellä mainittu Scandic sekä Hotelli Forum, jonka huonehinta on 250 euroa. Hotels-palvelulla on tarjolla edellä mainittu Scandin hotelli sekä yksi huoneisto.

Vertailun vuoksi DBTL:n perjantain ja lauantain välisenä yönä on kaikissa palveluissa vielä runsaasti valinnanvaraa. Hostelliyöt lähtevät 69 eurosta ylöspäin. Hotelleissa hinnat ovat 75 eurosta ylöspäin. Hinnat ovat kahden hengen huoneista, ja tiedot on koottu Booking.com-, Hotels.com ja Trivago.fi-palveluista 11. helmikuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut