Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Miksi tässä on pandojen ruokaa?" – lukija ihmettelee pullan tuoteselosteessa mainittua bambukuitua

Lukija ihmetteli Fazerin valmistaman vanhanajan vaniljapullan tuoteselostetta. Vehnäjauhoa, sokeria, voita... bambukuitua? Mitä bambukuitu tekee pullassa?

Bambu tunnetaan pandojen ruokana, mutta bambua käytetään myös ihmisten elintarvikkeena. Aasialaisten ruokien ystävät tuntevat bambunversot osana ateriaa. Bambukuidusta voidaan valmistaa myös vaatteita. Mutta että pullassa, ihmetteli lukija.

– Meidän tuotteessamme se on vaniljapullan täytteessä. Bambukuitua on käytetty vaniljatäytteen sakeuttamisaineena, kertoo Fazerin tuotetietopäällikkö Kirsti Kaijansinkko

– Fazer ei valmista tätä täytettä itse, vaan ostamme sen tavarantoimittajalta.

Yritys käyttää bambukuitua sakeuttamiseen. Toinen vaihtoehto olisi vehnäkuitu, mutta tavarantoimittaja ei halua käyttää sitä valmistuslinjallaan, sillä vehnäkuitu on allergisoiva, toisin kuin bambukuitu.

Kaijansinkkon mukaan Fazerille vehnäkuitu kävisi yhtä hyvin.

Saostusaineena käytettäessä bambukuitu on pumpulimaisen pehmeää jauhetta, joka sekoitetaan täytteeseen.

– Leipomotuotteissa olennaista on myös vaniljatäytteen paistonkesto, Kaijansinkko huomauttaa.

Bambukuidusta ei tule tuotelinjalle juurikaan kysymyksiä, mutta toisesta tuontiaineesta eli palmuöljystä kuluttajat kysyvät säännöllisesti.

– Yleensä kysellään, voisimmeko luopua sen käytöstä. Meillä pullalinjalla palmuöljyä ei käytetä leivontaan, mutta sitä tulee meille käyttämämme margariinin mukana, Kirsti Kaijansinkko kertoo.