Jonne Aaronin ja Karri Kiven ystävyys alkoi Olli Lindholmin muistokonsertista – "Karri on ihan huikea ukko"

Jonne Aaron ajoi ylinopeutta. Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

On kulunut kohta vuoden päivät siitä, kun Yö-yhtyeen laulaja ja keulakuva OIli Lindholm siirtyi ajasta ikuisuuteen.

Muutama kuukausi Lindholmin kuolemasta järjestettiin kolme konserttia laulajan muistolle. Esiintyjien joukossa oli muun muassa Jonne Aaron ja yleisössä jääkiekkovalmentaja Karri Kivi, Lindholmin käytännössä läheisin ystävä.

Karri Kivi kävi Tampereella järjestetyn keikan jälkeen tervehtimässä esiintyjiä Tampere-talon takahuonetiloissa. Hetken myötä alkoi Jonne Aaronin ja Karri Kiven ystävyys.

– Minähän olen todella kova Ilves-fani, ja hetken aikaa pelasinkin kiekkoa ihan pentuikäisenä. Karri tuli tosiaan sitten bäkkärille ja alettiin jutella niitä näitä. Aika nopeasti huomasimme, että juttu luistaa ja yhteistä asiaakin tulee vaikka kuinka paljon, Jonne Aaron muistelee.

Paljon miehissä on erilaistakin. Kansantaiteilijana aikataulut eivät määrittele elämää välttämättä siinä määrin kuin jääkiekkovalmennuksessakin, jossa niin sanottu särmä tekeminen on kunniassa ja paineet koko ajan hirvittävää tasoa.

Monesti voi olla niin, että kansantaiteilijan nukkumaanmenoaika on siinä kohdassa kun jääkiekkovalmentaja tekee jo täysillä pohjatöitä aamun ensimmäiseen harjoitukseen tai puhaltaa pilliin Hakametsän harjoitushallin jäällä.

– Ystävyys liittyy puhtaasti ihmisyyteen. Karri on ihan huikea ukko, siinä ihmisessä on hyvä aura. Hyviltä ihmisiltä voi myös oppia jotain, ja Karrilla sellainen asia on ehdottomasti vastuunkanto. Se on uskomaton se asia siinä ihmisessä, Jonne kehuu.

– No, nythän minä lähden konserttisalikiertueelle ja aika moni asia on minusta kiinni. En voi mokata, tai jätkienkin (bändi sekä tekninen henkilökunta) toimeentulo kärsii, hän jatkaa liittyen helmikuun lopussa alkavaan konserttisalikiertueeseensa liittyen.

Jonne Aaron pitää Karri Kivessä myös siitä, että mies on musiikkimiehiä.

– Tuntui kivalta kuulla, kun Karri kertoi siitä tavasta miten hän latautuu johonkin otteluun. Hän kulkee itsekseen, musiikki tulee luureista ja puhelimet sun muut ovat pois päältä. Usein hän kuuntelee jotain Jonne Aaroninkin biisiä. On siistiä, kun voi vaikuttaa ihmisen elämään tuollakin tapaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää