Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirjastolla Turussa uusia sähköisiä palveluita

Turun kaupunginkirjasto on ottanut käyttöön uusia sähköisiä asiointipalveluja vuoden alussa. Myös aiemmin käyttöön otettujen palveluiden käytettävyyttä on parannettu.

Marraskuun lopulta lähtien pääkirjaston maksuttomia tiloja, laitteita ja palveluita on voinut varata osoitteessa varaamo.turku.fi. Varaamon kautta saa nyt käyttöönsä vaikkapa 3D-tulostimen, mikrofilmien lukulaitteen, soittohuoneen tai nuortenosasto Stoorin peli- ja ryhmätyöhuoneen. Varaustilannetta pääsee katsomaan kirjautumatta, mutta varsinainen varaaminen edellyttää tunnistautumista.

Varaamo-palveluun tunnistautuminen tapahtuu Tunnistamossa, joka kokoaa yhteen paikkaan kaupungin käytössä olevat tunnistautumista vaativat palvelut. Vaihtoehtoina ovat Vaski-kirjastojen kirjastokorttikirjautuminen, Turun kaupungin työntekijöillä käytössä oleva AD-tunnistautuminen sekä myöhemmin myös Väestörekisterikeskuksen kansallinen Suomi.fi-tunnistus.

Myöhästymis- ja muistutusmaksut sekä noutamattoman varauksen maksun on voinut maksaa verkkokirjastossa 2.1.2020 alkaen. Verkkokirjastoon kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla osoitteessa vaskikirjastot.fi. Verkkomaksamiseen pääsee palvelun Maksut-välilehdeltä.

Verkkomaksuna maksetaan kerralla koko saldo, mutta verkossa ei voi kuitenkaan maksaa alle euron suuruista maksua.

Vuoden 2020 alusta asiakkaat ovat voineet alkaa kerryttämään verkkokirjastoon listausta heillä lainassa olleista teoksista. Lainaushistorian tallentamisen voi ottaa käyttöön verkkokirjaston Omat tiedot -välilehdellä. Lainaushistoria alkaa kertyä siitä hetkestä lähtien, kun tallennus on aktivoitu. Lainaushistoria näkyy kohdassa Lainat/Varaukset.