Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun ykköskoirarotu on labradorinnoutaja, Naantalin tilastoa johtaa yllättävämpi rotu – Katso, kuuluuko oman koirasi rotu asuinpaikkasi suosituimpiin

Tuntuuko siltä, että Turun seudulla tulee yhtenään vastaan labradorinnoutaja? Tuntuma ei petä, sillä labradorinnoutaja on Turun seudun suosituin koirarotu. Tieto selviää Suomen Kennelliiton Turkulaiselle koostamista tilastoista.

Tilasto kertoo, missä roduissa on eniten Kennelliittoon rekisteröityjä alle 10-vuotiaita koiria Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa, Liedossa, Paraisissa ja Ruskolla. Alle 10-vuotiaiden koirien määrää tarkastelemalla pyrittiin selvittämään, miten moni kyseisen rodun edustaja kussakin kunnassa on yhä elossa. Osa näistäkin on toki voinut kuolla ja toisaalta moni koira elää paljon vanhemmaksi, mutta rajaus antaa varsin hyvän osviitan tilanteesta.

Tilastossa ovat vain rekisteröidyt rotukoirat. Klikkaa koirankuvaa kartassa niin näet kunnan suosituimpien koirarotujen 10 kärjen!