Kaapelitehtaan viikonlopussa vintagea, kustom-kulttuuria ja 50 hot rod-taiteilijaa – luvassa myös burleskia, bändejä ja bileet

Televisiosta tutut oudon antiikin miehet Tompppa Kekäläinen ja Mike Kairenius ovat mukana Kaapelitehtaan tapahtumassa. Weird antiques

Crista Lassfolk-Feodoroff

Kaapeliltehtaalla järjestetään viikonloppuna kaksipäiväinen (8.–9. 2.) kustom-kulttuurin tapahtuma The Kustom Kulture Show. Tapahtumassa esitellään käsityötaitoja, muotoilua ja luovuutta jenkkiautojen, moottoripyörien ja kustomoitujen polkupyörien maailmasta.

Merikaapelihallin ensimmäisessä kerroksessa on nähtävillä kulkimia eri maista sekä yli 50 hot rod-taiteilijaa ja käsityöläistä omilla osastoillaan.

Paikalla on taiteilijoita Suomen lisäksi USA:sta, Japanista, Venäjältä, Saksasta, Ruotsista, Norjasta, Englannista, Tanskasta ja Virosta. Yleisö pääsee seuraamaan taiteilijoiden työnäytöksiä, joissa tehdään esimerkiksi pinstraippausta ja kynäruiskumaalausta.

Merikaapelihallin toisessa kerroksessa on tatuointistudio, jonka artistit palvelevat asiakkaita ajanvarauksella.

Ensimmäisenä tapahtumapäivänä lauantaina Kustom Kulture Show`ssa järjestetään taidehuutokauppa, jonka tuotto lahjoitetaan lasten ja nuorten hyvinvointia tukevalle toiminnalle Hope ry:n kautta. Huudettavat teokset ovat paikalla olevien taiteilijoiden ja käsityöläisten lahjoittamia.

Lauantai-illan päättää bileet, jossa juhlakansaa viihdyttävät näyttävät burleski-esiintyjät ja kolme bändiä.

Päätapahtuman lisäksi Kaapelitehtaan Puristamossa ja Valssaamossa järjestetään molempina näyttelypäivinä Vintage & Swap -myyntitapahtuma. Vintage-henkisiä vaatteita, koruja, leluja, soittimia sekä autoihin ja moottoripyöriin liittyviä osia myyvät alan yritykset ja harrastajat. Lisäksi mukana on kierrätysmateriaaleja hyödyntäviä käsityöläisiä.

Myyjien joukossa ovat televisiosta tutut vintagemiehet Tomppa Kekäläinen ja Mike Kairenius. He lupaavat täyttää yrityksensä Weird Antiquesin myyntiosaston eksoottisilla harvinaisuuksilla.

Sunnuntaina tunnelmaa luovat kello 13 alkaen tanskalaiset country/folk-muusikot J-Tex ja Frank Bogaard pop-up Cafe Pastillin läheisyydessä Valssaamossa.

Maksullinen tapahtuma järjestetään Kaapelitehtaalla lauantaina kello 14–20 ja sunnuntaina 9.2. kello 11–16.

Kommentoi

Palvelut