Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijat ideoivat Turkuhallille uutta käyttöä: Vesipuistoksi, robottisotaan, purkuun...

Turkulaisen Lukijaraadilta kysyttiin, mitä uutta käyttöä Turkuhallille voisi olla, kun uusi Ratapihan areena valmistuu. Vastauksia saatiin yli 200.

Moni raatilainen näkee, että hallin voisi muuttaa asunnoiksi. Eniten ehdotuksia tuli kuitenkin nykyisen tyyppiselle käytölle.

– Eikö sitä tarvita jäälajien harjoituspaikkana? Olen ymmärtänyt, että niistä on kova pula Turun alueella, eräs raatilainen kommentoi.

Harjoittelujään lisäksi Turkuhalli voisi raadin mielestä toimia tapahtumapaikkana. Siellä voisi järjestää edelleen konsertteja. Myös hallin muuttaminen kirpputoriksi tai vesipuistoksi saa kannatusta.

Osa raatilaisista näkisi hallin tulevaksi käytöksi erilaisen sisäliikunnan.

– Monipuolinen sisäliikuntapaikka: kiipeilyä, tramppoja, pelikenttiä, pingistä, e-urheilua ja temppuratoja, yksi raatilaisista visioi.

Muunkinlaista käyttöä hallille ideoidaan. Turkuhalliin mahtuisi melkoisen suuri koulu liikuntasaleineen, kuuluu yksi ehdotus. Hieman eksoottisempi käyttö liittyisi robotteihin.

– Yhtenä osana siellä voitaisi järjestää niin sanottuja robottisotia. Insinööriopiskelijat rakentaisivat opinto-ohjelmaan liittyviä rakenteita, jotka pistettäisiin toisiaan vastaan ja kehitettäisiin erilaisia ratkaisuja.

Osa raatilaisista kannattaisi hallin purkua.

– Turkuhallin voi purkaa. Täysin älyvapaata touhua rakentaa iso areena keskelle ei mitään ja pitkien kulkuyhteyksien päähän. Kupittaalla takuulla olisi ollut aikanaan tilaa.

Jotkut raatilaisista eivät puolestaan usko areena-hankkeen korvaavan Turkuhallia.

– Ratapihalle ei mahdu Turkuhallin kokoista areenaa, joten mielestäni sen pääasiallinen käyttö on ”vähäisemmässä” urheilussa (kuten Kupittaan jäähalli) ja Turkuhalli säilyy ammattilaistason käytössä.

Raatilaiset soisivat myös hallin nykyiseen toimintaan parannuksia.

– Turkuhallin käyttöä on lisättävä kokoaikaiseksi, kun käyttökelpoinen rakennus on olemassa. Jos tarpeen, uudistakaa sitä ja parantakaa pääsyä sekä paikoitusta ykistyisautoilijoille ja joukkoliikenteelle, kuuluu yksi ehdotus.

Tietoykkönen toteutti Lukijaraati-kyselyn marras-joulukuussa 2019. Kysymykseen Turkuhallista vastasi 229 raatilaista.