Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Halusin lähteä tutustumaan siihen lukioon ja linjaan, joka kiinnosti eniten" – Turun lukiot esittäytyivät yhdeksäsluokkalaisille

Turun klassillisen lukion käytävillä kaikuu jännittynyt puheensorina. Yhdeksäsluokkalaisia vanhempineen on saapunut esittelyiltaan tutustumaan koulun ilmaisulinjan tarjontaan. Aulassa odottaa joukko opiskelijoita ja opettajia vastailemassa kysymyksiin ja kertomassa, millaista lukiossa on opiskella. Jonkin ajan päästä salin ovet avataan ja vierailijat toivotetaan tervetulleeksi esitykseen. Turun lukioissa ovat esittelyillat käynnissä.

Turussa on yhteensä kymmenen lukiota. Suomenkielisiä Turun kaupungin päivälukioita ovat Kerttulin lukio, Luostarivuoren Lyseon lukio, Puolalanmäen lukio, Turun klassillinen lukio ja Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, minkä lisäksi toimivat ruotsinkielinen Katedralskolan i Åbo, englanninkielinen Turun kansainvälinen koulu sekä Turun iltalukio.

Turun kaupungin lukioiden lisäksi Turusta löytyvät Turun Steiner-koulun ja Turun normaalikoulun lukiot.

Monien lukioiden ohella Turku tarjoaa lukiolaisille laajan joukon erityislinjoja. Urheilusta tai tietotekniikasta kiinnostuneille Kerttulin lukiosta löytyvät ICT- sekä urheilulinja. Musiikin ystäville Puolalanmäen lukio tarjoaa musiikkilinjan. Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiosta löytyvät sekä luonnontiede- että merilinja ja Turun klassillisesta lukiosta puolestaan ilmaisulinja. Kansainvälisyyttä janoaville Turussa on peräti kaksi IB-linjaa Turun normaalikoulun lukiossa sekä Turun kansainvälisessä koulussa.

Esittelyillat Turun lukioissa järjestettiin 13.–23. tammikuuta.

Iltojen aikana lukioissa esiteltiin muun muassa kurssitarjontaa ja erityislinjojen sisältöä. Esittelyiltoja uusille ysiluokkalaisille järjestetään jälleen ensi tammikuussa.

Lisätietoja Turun lukioista ja esittelyilloista löytää Turun kaupungin verkkosivuilta.

Kirjoittaja: Karoliina Koliseva.

Kirjoittaja on Turun Klassillisen lukion opiskelija.

1. Oletko jo ollut muissa esittelyilloissa ja aiotko vielä mennä johonkin? 2. Mitä odotat esittelyillalta? 3. Miksi päätit lähteä esittelyiltaan?

Aino Malmsten, Masku

1. En ole ollut, enkä aio mennä muihin.

2. Odotan maistiaisia ilmaisutaidon kursseista.

3. Halusin lähteä tutustumaan siihen lukioon ja linjaan, joka kiinnosti eniten.

Hanna Rinne, Turku

1. Olen ollut yhdessä, enkä aio mennä enää muihin.

2. Odotan saavani tietoa kursseista ja käytännöstä, sekä kuulevani millaista opiskelijoilla on ollut.

3. Minulla on kavereita täällä, jotka suosittelivat. Lisäksi harrastan tanssia ja olen kiinnostunut tanssikursseista.

Erik Kiljander, Piikkiö

1. Olen käynyt kolmessa ja olen menossa vielä yhteen.

2. Toivon näkeväni millainen henki koulussa on ja miltä koulu oikeasti näyttää.

3. Lukio kiinnosti ja minulla oli tylsää.