Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli tuhat ihmistä katosi viime vuonna – suurin osa löytyy nopeasti

Viime vuonna Suomessa ilmoitettiin kadonneeksi 1067 henkilöä. Näistä 159 oli Lounais-Suomessa. Keskusrikospoliisi pitää kadonneista koko maan kattavaa luetteloa, mutta kaikki tapaukset tilastoissa eivät näy.

– Kaikista ei tehdä katoamisilmoitusta, ja osasta on tehty ilmoitus, vaikka he eivät itse tiedä joutuneensa kateisiin, rikosylikomisario Mika Ihaksinen KRP:ltä muistuttaa.

Kadonneen henkilön etsintä käynnistetään, jos kadonneen epäillään joutuneen hengenvaaraan, onnettomuuteen tai rikoksen uhriksi. Etsinnät käynnistetään nopeasti, jos kadonnut on lapsi, vanhus tai sillä tavoin sairas ihminen, ettei hän kykene huolehtimaan itsestään. Etsintöjen käynnistämiseen vaikuttaa myös säätila.

Suurin osa kadonneiksi ilmoitetuista löytyy nopeasti. Esimerkiksi viime vuonna kadonneista henkilöistä 48 ei löytynyt saman vuoden aikana. Kaikkiaan voimassa olevia katoamisilmoituksia on Suomessa noin 400.