Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tyksin T3-sairaalan nimi selvillä – nimi valittiin yleisöäänestyksellä

Turun yliopistollisen keskussairaalan rakenteilla olevan uuden sairaalan nimeksi tulee Tyks Majakkasairaala, ruotsiksi Åucs Fyrsjukhus ja englanniksi Tyks Lighthouse Hospital. Sairaanhoitopiirin hallitus päätti uudesta nimestä tiistaina. Nimi valittiin viime loka-marraskuussa pidetyn yleisöäänestyksen perusteella. Majakkasairaala korvaa rakennuksesta työnimenä käytetyn T3-sairaalan.

Yleisöäänestyksessä annettiin 3640 ehdotusta, joiden joukossa oli paljon samanlaisia nimiehdokkaita. Majakka-nimeä oli ehdotettu 160 kertaa. Tavoitteena oli saada uudelle sairaalalle nimi, joka on helppo lausua ja muistaa, joka kuvastaa uudisrakennuksen saaristohenkistä ilmettä sekä erottelee nimen nykyisistä Tyksin Kantasairaalan alueella Turussa jo olevista sairaaloista. Nykyiset päärakennusten nimet ovat Tyks A-sairaala, Tyks T-sairaala ja Tyks U-sairaala.

Nimikilpailun sääntöjen mukaan kilpailun palkintona on oman nimiehdotuksen saaminen osaksi Turun alueen historiaa, Tyksin uuden sairaalan nimenä. Kun samaa nimiehdotusta on nyt ehdottanut useampi osallistuja, valitaan voittajaksi sääntöjen mukaisesti ensimmäisenä nimeä ehdottanut. Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti ja voittajan nimi julkistetaan, kun hänet on tavoitettu.

Majakkasairaalan tarinaan kuuluvat myös rakennuksen sisätiloihin tulevat eläinhahmot, jotka arkkitehti Mikko Sinervo toteutti Tyksin henkilökuntaan kuuluville sairaalan tuleville käyttäjille järjestetyn äänestyksen perusteella. Sairaalan kahdeksaan kerrokseen sijoittuu palveluita lapsille ja aikuisille. Eläimet tarjoavat mukavaa ajateltavaa kaikenikäisille. Eläimet tuovat lämpöä ja sympaattisuutta sairaalaympäristöön sekä opastavat perille.

Majakkasairaalan pääsuunnittelijana toimi arkkitehti Susanna Kalkkinen