Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhä useampi yritys kokee turvallisuustilanteensa heikenneen – Turun kauppakamari ja Huoltovarmuuskeskus aloittavat yhteistyössä turvallisuuskoulutuksen

Yhä useampi yritys kokee turvallisuustilanteensa heikenneen viime vuosina, tiedottaa Turun kauppakamari.

Kauppakamarin mukaan pk-yrittäjän on vaikea taklata muuttuvat turvallisuushaasteet, koska yrityskentän riskienhallinta on hajanaista.

Turun kauppakamari aloittaakin yhteistyössä Huoltovarmuuskeskuksen kanssa koulutuksen, jolla pk-yrityksiä autetaan vastaamaan muuttuviin turvallisuushaasteisiin.

– Liian usein nämä kokonaisuudet alkavat kiinnostaa vasta, kun toimintaan kohdistunut häiriötilanne on jo tapahtunut ja enää ei ole juuri muuta tehtävissä kuin pahoittelu ja selittely. Uskomme, että koulutus auttaa yrityksiä siirtymään reagoinnista ennakointiin. Toiminnassamme olemme havainneet, että ennakoinnin merkitys yritysten toiminnan jatkuvuuden ja kilpailukyvyn varmistamisessa kasvaa koko ajan kaikilla toimialoilla, sanoo Huoltovarmuuskeskuksen valmiusasiamies Jaakko Pekki tiedotteessa.

Neliosainen koulutuskokonaisuus RIMA – Riskeistä mahdollisuuksiin alkaa ensimmäisen kerran maaliskuussa. Koulutus on tiedotteen mukaan kehitetty yhteistyössä eri ammattilaisten kanssa.

Kauppakamarin koulutuspäällikkö Maria Lindbom kertoo koulutuksen olleen toivottu.

– Kauppakamari ja Huoltovarmuuskeskus tekevät tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa, ja huomasimme molemmat tahoillamme, että tarve PK-yrityksille suunnatulle riskienhallintakoulutukselle oli selvästi olemassa. Moni yrittäjä usein pohtii erilaisia riskejä ja kauhukuvia mielessään, mutta arjen kiireessä toimenpidesuunnitelmat, listat ja vastuukartat voivat jäädä kuitenkin helposti taka-alalle. Koulutuksen tavoitteena on, että yrityksellä on parhaat työkalut ennakoida ja tunnistaa riskejä sekä ennen kaikkea valmistautua niihin mahdollisimman resurssitehokkaasti.

Tiedotteessa Detector Oy:n hallinto- ja strategiajohtaja Ulla-Maija Maunu kertoo, että koulutus poiki yrityksessä riskienhallintasuunnitelman ja myös pelastautumisharjoitus järjestettiin.

– Näitä asioita ei koskaan voi korostaa liikaa eikä kertaus milloinkaan ole haitaksi, Maunu toteaa.

Syksyllä 2020 koulutukset leviävät myös Varsinais-Suomen ulkopuolelle, ja ne toteutetaan yhteistyössä neljän kauppakamarin eli Oulun, Helsingin, Kuopion ja Jyväskylän kanssa.

Vuoden 2021 alusta lähtien koulutustarjonta laajennetaan kaikkiin muihin koulutuksia järjestäviin kauppakamareihin ympäri Suomea.