Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Outo laivasotku Turussa – Kaupunki perää kymmeniä tuhansia aluksen poistamisesta, omistaja vierittää vastuuta myyjälle: "Minun puolestani laiva voi maata siellä turkulaiseen tyyliin vaikka 10 vuotta"

Rauvolanlahdessa lepäävän Susanna-proomun kohtalo on yhä epäselvä. IS kertoo, miten laivan piti päätyä uudelle omistajalle Nauvon telakalle jo vuoden 2015 keväällä. Alus kuitenkin hajosi kesken hinauksen, ja se jäi Katariinanlaaksoon.

Sen jälkeen Turun kaupunki on vaatinut omistajaa siirtämään laivaa tuhansien eurojen uhkasakkojen voimalla. Turun kaupungin mukaan uhkasakot eivät ole saaneet omistajaa siirtämään palanutta ja puolilahonnutta alusta. Nyt kaupunki aikoo siirtää laivan. Projekti tulee maksamaan 44 000 euroa, ja lasku lähtee omistajalle.

IS:n mukaan tieto tuli omistajalle yllätyksenä. Omistaja on myös edelleen sitä mieltä, että vastuu laivan siirtämisestä on myyjällä, koska myyjä ei toimittanut alusta sovittuun paikkaan.

– Minun puolestani laiva voi maata siellä turkulaiseen tyyliin vaikka 10 vuotta, kun asiaa pohditaan, omistaja toteaa IS:lle.