Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun Musiikkijuhlat julkaisi Lontoon-konserttien esiintyjät: joukossa Turun filharmonisen orkesterin päävierailija Julian Rachlin

Turun Musiikkijuhlat on julkaissut huhtikuisten Lontoon-konserttiensa esiintyjälistan.

Kuten Turkulainen jo aiemmin tänään kertoi, yksi esiintyjistä on festivaalin oma taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä. Mukana on myös Turun filharmonisen orkesterin päävierailija, maailman parhaisiin viulisteihin kuuluva Julian Rachlin

Muut esiintyjät ovat Lorenza Borrani, Alban Gerhardt, Julia-Maria Kretz, Sunwook Kim ja Sarah McElravy

Turku Festival Showcase -nimiset konsertit ovat 4. huhtikuuta kello 11 ja 14. Lontoon Wigmore Hallissa.

Konserttien ohjelmat on suunnitellut Turun musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä, joka itsekin esiintyy molemmissa konserteissa. Mäkelä on kapellimestariuransa ohella ikäpolvensa parhaita suomalaissellistejä.

Ensimmäisessä konsertissa ohjelmistossa on muun muassa Saariahon Dreaming Chaconna (After G. Colombi) ja toisessa muun muassa Schubertin Jousikvintetto.

– Olen todella iloinen ja ylpeä, että Turun musiikkijuhlien konsertit kuullaan Wigmore Hallissa. On suuri kunnia saada soittaa upeiden kollegoiden kanssa maailman parasta musiikkia juuri tässä salissa ja viedä Turun musiikkijuhlia samalla myös maailmalle, sanoo taiteellinen johtaja Klaus Mäkelä festivaalin tiedotteessa.

Toimitusjohtaja Liisa Ketomäen mukaan Wigmore Hall on Euroopan hienoimpia ja legendaarisimpia saleja.

Turun kaupunki, Visit Turku ja Business Finland ovat mukana tapahtumassa ja konserttien ohella järjestetään oma tilaisuus, jossa Turun monipuolinen matkailullinen tarjonta on esillä.

– Olen vaikuttunut siitä työstä, jota Turun musiikkijuhlat tekee Turun kansainvälisen näkyvyyden lisäämiseksi. Kulttuurikaupunki Turulla on paljon tarjottavaa kulttuurimatkailijoille, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve tiedotteessa.